Paradise Lost – Tragic Illusion 25 – The Rarities

Paradise Lost on päättänyt julkaista yksissä kansissa harvinaisempaa materiaaliaan. Mukaan levylle on mahtunut myös yksi kokonaan uusi kappale ja kaksi uudelleenlämmitystä vanhoista kappaleista. Julkaisu kantaa nimeä ”Tragic Illusion 25 – The Rarities”.

Albumi lähtee käyntiin uuden kappaleen, ”Loneliness Remains” myötä. Vahvasti doom-henkinen kappale palaa jossain määrin yhtyeen alkuaikojen tyyliseen hidastelevaan ja synkkään materiaaliin. Kappale toimii kaiken kaikkiaan ihan hienosti, vaikkei yhtyeen kovimpia ralleja pystykään haastamaan. Seuraavaksi kuullaan kappale nimeltään ”Never Take Me Alive”, joka on cover-versio Spear Of Destiny-nimisen yhtyeen kappaleesta. Itse en ole alkuperäistä kuullut, mutta ainakin tämä Paradise Lostin versio toimii todella hienosti. Rauhallinen ja kaunis kappale, jonka yhtye tulkitsee omaan tyyliinsä. Täytyykin kaivaa myös alkuperäinen versio jostain käsiin.

”Ending Through Changes” onkin sitten jo täysin mitäänsanomattoman kuuloista Lostia. Kappale ei herätä tunteita suuntaan eikä toiseen, vaan rullaa ohitse taustamusiikin lailla. ”The Last Fallen Saviour” sentään herättelee kuulijaa vähän pirteämmällä otteella. Kappaleesta löytyy melko yksinkertainen, mutta hyvin toimiva kitara-riffi, jonka varassa kappale etenee. Seuraavaksi levyltä löytyy orkesterin kanssa vedetyt versiot kappaleista ”Last Regret” ja ”Faith Divides Us – Death Unites Us”. Omaan korvaani nämä kuulostavat hieman liian dramaattisilta, eivätkä oikein toimi. Jotenkin nämä jättävät itsestään aika vaisun kuvan.

Levy pitää sisällään myös toisenkin cover-kappaleen, version Everything But The Girl-yhtyeen kappaleesta ”Missing”. Valitettavaa on, ettei se yllä lähellekään tuon toisen lainakappaleen tasoa, vaan päinvastoin, se on yhtä ankea ja rasittava kuin alkuperäinenkin. Ja kun lisätään listaan vielä uudet versiot kappaleista ”Gothic” ja ”Our Saviour”, jotka kieltämättä ovat hyviä kappaleita, mutta eivät päivitettyinä pysty tuomaan oikeastaan mitään uutta esiin kappaleista, jää tämän albumin lopullinen taso hieman heikoksi.

Paradise Lostilla on aina ollut jossain määrin se ongelma, että jokaista hyvää kappaletta kohti tulee kourallinen turhanpäiväisiä. Ikävä kyllä tämä kokoelma ei muutamaa helmeä lukuun ottamatta oikein jaksa innostaa. Yhtyeen kovimmille faneille tämä varmasti antaa enemmän kuin tavalliselle kuulijalle.

6/10

Kappalelista:

1.Loneliness Remains
2.Never Take Me Alive (Spear Of Destiny cover)
3.Ending Through Changes
4.The Last Fallen Saviour
5.The Last Regret (Lost In Prague Orchestra Mix)
6.Faith Divides Us – Death Unites Us (Lost In Prague Orchestra Mix)
7.Cardinal Zero
8.Back On Disaster
9.Sons Of Perdition
10.Godless
11.Missing (Everything But The Girl cover)
12.Silent In Heart
13.Gothic 2013
14.Our Saviour 2013

http://www.paradiselost.co.uk/home.html

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua