Parazetamol studioon

Vaasalainen rockia soittava Parazetamol siirtyi eilen studioon nauhoittamaan debyyttialbumiaan, jonka on määrä ilmestyä syys-lokakuussa vielä nimeämättömän julkaisijan kautta. Kaaoszine tavoitti juuri ennen studion sisälle astumista yhtyeen vokalistin Petri Rönnin, joka kertoi meille hieman mietteitään sekä odotuksiaan tulevan debyyttialbumin nauhoituksiin liittyen. Lue lisää nähdäksesi lyhyt haastattelu asiaan liittyen.

Millä mielin lähtee studioon?

Petri: Hyvillä ja samalla ehkä pikkusen jännityneillä fiiliksillä. Aikaa valmistautumiseen on ollut riittävästi ja kesä on mennyt pitkälti treeniksellä uutta materiaalia niputtaen. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat odottaneet jo kovasti meidän ensimmäistä albumia ja aika sille on nyt vihdoin tullut.

Albumi nauhoitetaan Studio 57:ssä. Miten päädyitte juuri tähän studioon?

Petri: Valitsimme perinteisen Studio 57:n lähinnä hyvän tunteen pohjalta. Studiosta ollaan oltu meihin yhteyksissä pitkin kesää ja olemme vaihtaneet mielipiteitä kappaleisiin liittyen joten kaikki on sujunut oikein hyvässä hengessä.

Kuka tuottaa albumin ja millaisia odotuksia teillä itsellänne on studion suhteen

Petri: Tällä kertaa lähdetään soitellen sotaan eli me tuotamme albumin itse. Meillä oli tarkoituksena ottaa tuottaja albumille mutta koska tuottajan ja meidän aikataulut eivät vain yksinkertaisesti sopineet yhteen, niin päätimme tuottaa albumin itse kokonaisuudessaan. Tuotannollista apua saadaan tarpeen tullen paikan päällä, mutta omillamme yritetään parhaamme mukaan pärjätä. Aina on olemassa riski että levy ei onnistu ja jos niin käy niin todennäköisesti julkaisemme sen vain EP:nä ulos. On toki olemassa ihmisiä jotka ovat meitä omalla tavallaan auttaneet valmistautumisessa, ja tämä sinänsä on meille ollu korvaamaton apu. Levyn jakelija on jo käytännössä katsoen myös varmistunut mutta se julkaistaan vasta kun on molempien nimet paperissa.

Millaista materiaalia on luvassa?

Petri: Uuden levyn materiaali on ehkä hiukan melodisempaa kuin ennen mutta pääsääntöisesti Parazetamolin tyylistä rockia, jossa välillä mennään kovaa ja välillä fiilistellään. Erityisesti laulujen suhteen on tulossa suuria muutoksia, koska ne jakaantuvat tällä kertaa enemmän kahden laulajan kesken kuin ennen.

Millaisia suunnitelmia teillä on levyn julkaisun jälkeen?

Petri: Suurin suunnitelma tietenkin on tällä hetkellä saada tuo albumi valmiiksi. Se todennäköisesti tullaan julkaisemaan joko syyskuussa tai lokakuussa mikäli mitään maata mullistavaa tule eteen. Albumin promoamista taitaa olla loppu vuosi täynnä sekä muutama keikkakin sinne yritetään sekaan vielä laittaa.

Kiitoksia Petri haastattelusta ja onnea studioon.

Petri: Kiitos.

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: