Pariisin Kevät palaa yli neljä vuotta kestäneeltä tauoltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.11.2023

Pariisin Kevät palasi yli neljän vuoden mittaiseksi venyneeltä levytystauoltaan, kun yhtyeen kahdeksannen studioalbumin ensimmäinen single ”Haaveet, haaveet” ilmestyi. Uusi, vielä nimeämätön albumi julkaistaan ennen kesää 2024.

”Ajattelen, että ’Haaveet, haaveet’ on laulu tutun ja turvallisen hylkäämisestä. Halusta mennä kohti tuntematonta. Epävarmuuden, kaaoksen, uskon ja epäuskon tunteista. Maagisen ajattelun ja järjen kamppailusta. Haaveiden vääjäämättömästä voimasta. Ne tähdet on huimaavan kaukana”, kertoo yhtyeen johtohahmo Arto Tuunela uudesta kappaleesta.

Tuunelan mukaan ”Haaveet, haaveet” on hyvä esittely ja johdanto tulevalle albumille. Vaikka uudet kappaleet ovatkin musiikillisesti erilaisia keskenään, yhdistää niitä erilaiset etsimisen ja löytämisen teemat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

“Minä luulen, että tämän biisin ja tulevan albumin tunnistaa Pariisin Kevääksi nopeasti, vaikka sillä ei toisteta jotain, jota me ollaan jo aiemmin tehty. Minä olen melko varma, että tulevat laulut yllättää positiivisesti Pariisin Kevään ystävät. Ja ehkä muutaman vihaajankin”, jatkaa Tuunela.

”Samoin kuin ’Haaveet, haaveet’ -laulussa haetaan koko albumilla sellaista makeaa pistettä unelmoinnin ja haaveilun ja toisaalta ajoittain kylmän ja betonisen todellisuuden välimaastossa. Ehkä tämä on meidän jokin yritys tehdä eskapismista hyvää ja merkityksellistä. Minun toive on, että meidän musaan voi paeta mutta sillä lailla, että siitä saa jotain lohtua ja energiaa. Minulle se ainakin toimii niin”, päättää Tuunela.

Pariisin Kevät lähtee myös kolmen kaupungin minikiertueelle huhtikuussa. Kiertue etenee seuraavasti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

pe 5.4. Tavastia Helsinki
pe 12.4. Utopia, Turku
la 13.4. Olympia, Tampere

Liput kaikille kolmelle keikalle tulevat myyntiin huomenna, 20.11. klo 9.00.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat