Part Time Killer – Dead And Gone

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.10.2011

Kovassa nousukiidossa olevat Lahden osa-aikatyöläiset eivät kauaa aikaile: debyyttialbumi julkaistiin vasta maaliskuussa, ja nyt on jo uutta tavaraa ulkona. Part Time Killerin uutukainen ”Dead And Gone” koostuu viidestä kappaleesta, joista kolme on uusia ja kaksi jälkimmäistä akustisia ”kerralla purkkiin” vetoja kellareiden syövereistä.

Kyseessä ei ole mikä tahansa EP, vaan kunnianosoitus kahdelle edesmenneelle punkkarille, jotka jättivät ison aukon Lahden punk-skeneen tänä keväänä. Tästä pysähdyttävästä tapahtumasta varmasti johtuu myös nopea julkaisutahtikin.

Harvemmin tätä teen, mutta käydään kappaleet läpi yksitellen. Nimikkoraita ”Dead And Gone” rullaa läpi nopealla tempolla ja äärimmäisen tarttuvalla riffillä. Viimeistään kertosäe tuo kylmät väreet pintaan, ja sama tunne tulee aina uudestaan kerta toisensa jälkeen. Vaikka en juurikaan tuntenut miehiä, joille kappale on kirjoitettu, tulee silti väkisinkin mieleen nostalgisia hetkiä, jolloin heitä on lavalla nähnyt. Osui ja upposi, kaikin puolin täydellinen punk rock-kipale!

Seuraavana vuorossa oleva keskitempoinen ”Into The Light” vaikuttaa hieman hätäisesti kasatulta. Riffi ei ole aivan parhaasta päästä, yllätyksiä ja vaihteluita riittää, mutta selkeän linjan löytäminen ei ole kovin helppoa. Kertosäe vie kuitenkin taas voiton puolelle, mutta siitä huolimatta biisistä jäi hieman ristiriitainen fiilis.

Kolmikosta viimeisenä lähtee parin minuutin rykäisy ”Like A Ghost” ns. perinteikästä PTK:ta. Kappaleen kaava on selkeä, vauhtia ja vittujen haistatuksia riittää –  myös kertosäettä pääsee helposti mukaan hoilaamaan, jos mieli tekee.

Itselleni tuli hieman yllätyksenä nuo loppupuolen akustiset raidat ja hyppäsin malttamattomana sinne jo ennen varsinaisen studio-osuuden kuuntelua. Kyseessä on tosiaan live-periaatteella ja lähes kylmiltään vedetyt kaksi rallia. Ensimmäinen veto ”15 Minutes Of Fame” on napattu debyyttialbumilta ja toinen on tuo jo aiemmin kehuttu nimikkoraita ”Dead And Gone”. Pääasiassa ne toimivat yllättävän hyvin, ainoastaan liika basson paukkuminen muiden instrumenttien yli häiritsee ajoittain. On kuitenkin annettava iso plussa Aapen Lontoon artikuloinnista, josta ei ole havaittavissa ylimääräistä aksenttia edes näin akustisissa merkeissäkään.

9/10

Kappalelista:

01. Dead And Gone
02. Into The Light
03. Like A Ghost
04. 15 Minutes Of Fame (Acoustic live)
05. Dead And Gone (Acoustic live)

 

http://www.parttimekiller.com/

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen