Paul McCartney Suomeen joulukuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.10.2011

Yli 50 vuotta musiikkitaivaan kirkkaimpiin tähtiin lukeutunut Paul McCartney jatkaa edelleen huipulla. Rock-ikoni saapuu seitsemän vuoden tauon jälkeen Suomeen ja tuo ”On The Run” -menestyskiertueensa Helsingin Hartwall Areenalle maanantaina 12. joulukuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 17. lokakuuta Lippupisteessä.

Tämän vuoden heinäkuussa yleisö äänesti McCartneyn voittoon ”Best Live Act” -kategoriassa arvostetussa UK Nordoff Robbins Silver Clef Awardsissa. Mies peittosi 30 artistin listalta mm. Musen, Green Dayn, Jay Z:n, Pinkin ja Black Eyed Peasin. Heinäkuussa McCartney ja hänen rinnallaan lähes 10 vuotta kulkenut bändinsä (Paul ”Wix” Wickens, Brian Ray, Rusty Anderson ja Abe Laboriel Jr.) käynnistivät ”On The Run” -kiertueen New Yorkin legendaariselta Yankee Stadiumilta, ja jatkoivat kuuden spektaakkelimaisen show’n voimin pitkin Yhdysvaltoja ja Kanadaa.

”On The Run” -kiertue saapuu Eurooppaan McCartneyn uran ensimmäisen Abu Dhabin keikan jälkeen marraskuun lopussa ja jatkaa Helsingin joulukuisen konsertin jälkeen Venäjälle. Kiertueen päättää konsertti McCartneyn kotikaupungissa Liverpoolissa tasan vuosi sen jälkeen, kun hän soitti intiimin pikkukeikan Liverpoolin O2 Academyssa.

Paul McCartney kertoo: ”Livenä soittaminen on yksi jännittävimpiä osia työstäni. Odotan kovasti tulevia keikkoja ja soittamista paikoissa, joissa en ole koskaan aikaisemmin soittanut yhtyeeni kanssa. Aloitan ensimmäisestä Arabi-Emiraattien konsertistani ja sieltä jatkan ympäri Eurooppaa Venäjälle asti, ja palaan viimein kotikaupunkiini Liverpooliin juuri sopivasti ennen joulua. Yleisöni tuntuvat paranevan vuosi vuodelta, ja bändini ja minä rakastamme sitä säpinää ja palautetta, jonka he meille antavat. En malta odottaa nähdäkseni teidät kaikki”.

Kuka tahansa McCartneyn keikoilla nähnyt voi todistaa, että hänen live-esiintymisensä ovat paljon enemmäin kuin pelkkä konsertti. Esiintyi hän sitten 200 tai 500 000 ihmiselle, McCartneyllä on kyky koskettaa jokaista. Kun tähän lisätään musiikkimaailman kadehdituin ja arvostetuin biisikatalogi, kasassa on todella ainutkertainen kokemus. Lavalla McCartney vaihtaa hengästyttävällä vauhdilla soittimesta toiseen, pomppii väsymättä ympäri lavaa ja esittää illan aikana lähes 40 kappaletta.

Lähes koko elämänsä esiintynyt Paul McCartney on soittanut uransa aikana hyvin erilaisissa keikkapaikoissa. Pitkään uraan on mahtunut keikkoja pubeista jättimäisiin ulkoilmatapahtumiin ja stadioneihin, sekä esiintymisiä Buckinghamin palatsissa, Valkoisessa talossa ja Moskovan Punaisella torilla. McCartney on rikkonut lipunmyyntiennätyksiä, esiintynyt miljoonille ihmisille ja päätyy hienojen konserttiensa ansiosta jatkuvasti otsikoihin ympäri maailmaa. Joulukuussa myös suomalaisfanit pääsevät todistamaan McCartneyn vankkaa live-osaamista ja karismaa – Macca-mania alkakoon!

KONSERTTI:
Paul McCartney – On The Run
Ma 12.12.2011 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18

LIPUT:
Myyntiin ma 17.10.2011 klo 9
149 / 120 / 95 / 89 + mahd. toimituskulut Lippupisteen myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600 900 900 (1,97e/min + pvm) ja netistä www.lippu.fi