Kuva: Marko Syrjälä

Paul Stanley ei halua säveltää uutta KISS-musiikkia: ”Se tuottaisi vain itselleni pettymyksen”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.8.2022

Rock-legenda KISSIN laulaja-kitaristi Paul Stanley kertoo, että hänellä ei juuri ole intoa säveltää uutta Kiss-musiikkia. Stanley kertoo uskovansa, että mitä tahansa bändi tekisikään, se ei pystyisi kilpailemaan bändin menneisyyden materiaalin ja lukuisten hittien kanssa.

Stanley kertoi Howie Mandel Does Stuff podcastin tuoreessa haastattelussa, onko yhtyeellä tekeillä uutta musiikkia:

Kaupallinen yhteistyö

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

”Ei, koska tässä vaiheessa tulin siihen tulokseen, että se ei voi koskaan kilpailla menneisyyden kanssa. Ei siksi, että se ei olisi yhtä hyvä, mutta sillä ei ole yhteyttä tärkeisiin aikoihin elämässäsi. Siinä ei ole sitä patinaa, että ’voihan, muistan kuulleeni tämän kappaleen, kun olin 18-vuotias’ tai ’kuulin tämän kappaleen, kun olin ensitreffeillä tai jotain muuta’. Sen kanssa ei voi kilpailla. Se on enemmän kuin laulu, se on tilannekuva elämästäsi tietyssä vaiheessa.”

”Teimme kaksi albumia viimeisen, luultavasti 10 vuoden aikana, ja niillä on kappaleita, jotka ovat aivan yhtä hyviä kuin muutkin kappaleet, mitä olen koskaan säveltänyt, mutta ne ovat uusia. Joku kysyy: ’Miksi ette tee uutta albumia?’ Teette uuden albumin ja teette kappaleen – meillä on yksi kappale, Modern Day Delilah, joka on yhtä hyvä kuin Love Gun tai mikä tahansa näistä kappaleista, mutta se ei ole vielä vanhentunut; se ei ole kuin viini, jonka merkitys on ehtinyt kasvaa.”

”Luulen, että se tuottaisi vain itselleni pettymyksen. Ei murskaavaa pettymystä, mutta kun laittaa sydämensä ja sielunsa johonkin työhön ja siitä saa vain kohteliaan nyökkäyksen tulokseksi, on muita asioita, joita tekisin mieluummin.”