Kuva: Marko Syrjälä

Paul Stanley kertoo miten on jaksanut olla Gene Simmonsin kanssa tekemisissä: ”On vain laitettava asioita syrjään”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 2.11.2022

Legendaarisen rockyhtye KISSin laulaja-kitaristi Paul Stanley on ollut jo todella pitkään samassa yhtyeessä basisti-laulaja Gene Simmonsin kanssa. Tämä siitäkin huolimatta, että Simmons tunnetaan hankalana ihmisenä, jonka kanssa moni on joutunut riitoihin.

Tuoreen Kiss Kruise -tapahtuman fanituokiossa Stanleylle esitettiin kysymys siitä, mitä hän on oppinut ystävyydessään Simmonsiin, joka on kestänyt jo 50 vuotta.

Stanley vastasi:

”Mielenkiintoinen kysymys. Olemme hyvin erilaisia, mutta olemme varmasti kumpikin ylpeitä siitä, mitä teemme, ja meillä on yhteinen työmoraali. Ehkä siksi, että vanhempamme tulivat Euroopasta, jossa ylpeys työstä, jota tekee, on tärkeä asia, ja se, että tekee kovasti töitä rahansa eteen. Muuten, luulen, että yksi asia, jonka oppiminen vei minulta paljon aikaa – ja luulen muuten, että Gene… Hän on minulle kuin perhe, hän on kuin veli. Muistan, että hänessä oli asioita, jotka tekivät minut hulluksi. Sitten tajusin, että se ei ole hänen ongelmansa, vaan minun”, Stanley kertoo ja jatkaa:

”Kun ihmiset tekevät asioita, jotka häiritsevät sinua, sinun on selvitettävä, miksi ne häiritsevät sinua, eikä odotettava, että he muuttuvat. Kyse ei ole heistä. Ja asiat, jotka ennen häiritsivät minua Genessä, minun oli vain tajuttava: ’Hetkinen. Se on minun ongelmani, joka häiritsee minua’. Ja miksi se vaivaa minua? Koska hän voi olla vain paras mahdollinen itsensä; hän ei tule koskaan olemaan minä, enkä minä tule koskaan olemaan hän. Joten on vain kyse siitä, että on vain laitettava asioita syrjään. Emme voi muuttaa ketään muuta, joten meidän on selvitettävä, miksi se häiritsee meitä.”