Kuva: Marko Syrjälä

Paul Stanley kutsuu lasten sukupuolenkorjausta ”surulliseksi ja vaaralliseksi muotivillitykseksi”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 1.5.2023

Legendaarisen rockyhtye KISSin laulaja-kitaristi Paul Stanley on kommentoinut sosiaalisessa mediassa yhtä viimeaikojen polttavimmista puheenaiheista.

Stanley kirjoitti Twitter-tilillään vastustavansa lasten ja nuorten sukupuolenkorjausta väittäen ilmiötä ”surulliseksi ja vaaralliseksi muotivillitykseksi”.

”On suuri ero sen välillä, opettaako hyväksyntää vai normalisoiko ja jopa kannustaa osallistumaan sellaiseen elämäntapaan, joka hämmentää nuoria lapsia kyseenalaistamaan seksuaalisen identiteettinsä kuin jonkinlaisena pelinä, ja vanhemmat sallivat sen. On yksilöitä, jotka aikuisina voivat päättää, että sukupuolenkorjaus on heidän tarvitsemansa valinta, mutta sen muuttaminen peliksi tai vanhempien harjoittama normalisointi jonkinlaiseksi luonnolliseksi vaihtoehdoksi tai sen uskominen, että koska pieni poika tykkää leikkiä siskonsa vaatteisiin pukeutuneena tai tyttö veljensä vaatteisiin, meidän pitäisi viedä heidät askeleen pidemmälle polulle, joka on kaukana siitä, mitä he tekevät viattomasti. Kun monet lapset, joilla ei ole todellista käsitystä seksuaalisuudesta tai seksuaalisista kokemuksista, ovat jääneet kiinni pronominien käyttämisen hauskuuteen ja sen sanomiseen, miksi he identifioituvat, sekoittavat jotkut aikuiset virheellisesti hyväksynnän opettamisen normalisointiin ja rohkaisevat tilannetta, joka on ollut kamppailua niille, joita asia todella koskee, ja ovat tehneet siitä surullisen ja vaarallisen villityksen.”

Odotetusti Stanleyn ajatukset saivat sekä tukea että suuren määrän vastustusta. The Offspringin kitaristi Kevin ”Noodles” Wasserman vastasi olevansa pettynyt Stanleyhyn.

Osa puolestaan liitti twiittiketjuun kuvia Stanleysta KISS-meikeissä syyttäen laulajaa tekopyhyydestä.

Voit lukea Stanleyn kirjoituksen alhaalta.

Luetuimmat

Uusimmat