Paul Stanley kyseenalaistaa uuden musiikin julkaisemisen: ”Miksi KISSin pitäisi julkaista uusi albumi?”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 12.11.2021
Kuva: Peter Saari

KISS-yhtye on taittanut menestyksekästä uraansa jo liki viisi vuosikymmentä. Pitkän uran varrelle mahtuu pitkä lista hittikappaleita. Tämän tietää myös yhtyeen laulaja-kitaristi Paul Stanley, joka vastasi taannoisella Kiss Kruise -risteilyllä muun muassa kysymykseen, aikooko KISS julkaista vielä uuden studioalbumin. Stanleyn aiemman lausunnon mukaan yhtyeen taru tulee päättymään viimeistään vuoteen 2022, mutta risteilyllä Stanley vahvisti myös sen, ettei jäähyväiskiertueen lomassa julkaista myöskään uutta musiikkia. Perustelussaan Stanley vetoaa yleisön tottumuksiin:

”Miksi KISSin pitäisi julkaista uusi albumi? Isoilta bändeiltä aina kysellään ’Milloin julkaisette uuden albumin?’ Tiedäthän, jos The Rolling Stones julkaisisi uuden albumin, heille todettaisiin ’Mahtavaa! Soittakaa ’Brown Sugar’… No, ei ehkäpä juuri nyt. Mutta me käymme läpi samaa. Voisimme julkaista hienoja kappaleita uudemmilla albumeilla, mutta sitten ihmiset toteavat, että ’Kiva juttu. Soittakaa ”Love Gun”’. Tosiasia on, että vanhoja kappaleita rakastetaan eikä kukaan kiinny uusiin biiseihin, huolimatta siitä kuinka hyviä ne ovat. Se ei ole sama juttu, koska vanhat kappaleet ovat osa sinua – ne ovat välähdyksiä menneestä, niihin on kiintynyt eri tavalla kuin uusiin kappaleisiin koskaan voisi olla.”

KISSin edellinen kokopitkä ”Monster” julkaistiin vuonna 2012. Lausunnosta päätellen se tulee siis myös jäämään yhtyeen viimeiseksi.

Risteilyn kyselyhetkestä taltioidun videon pääset katsomaan tästä: