Pearl Jam julkaisi ensimmäistä kertaa sensuroimattoman version ”Jeremy”-kappaleensa musiikkivideosta

Kirjoittanut Minttu Harju - 7.6.2020
Pearl Jam -promokuva 2020

Yhdysvaltalainen rockyhtye Pearl Jam julkaisi ensimmäistä kertaa sensuroimattoman version ”Jeremy”-kappaleensa videosta. Videon on ohjannut Mark Pellington, ja kappale on vuonna 1992 ilmestyneeltä ”Ten”-debyyttialbumilta. ”Jeremy” kertoo epäsuositusta pojasta, joka tuo aseen kouluun ja ampuu ihmisiä. Tarina pohjautuu Jeremy Wade Dellen tarinaan. Delle ampui itsensä luokkahuoneen edessä tammikuussa vuonna 1991.

Pearl Jamin sensuroimattomalla videolla Jeremy-poikaa näyttelevä Trevor Wilson laittaa aseen suuhunsa ja ampuu itsensä. Version julkaisu oli ajoitettu kansainväliselle Gun Violence Awareness -päivälle. Pearl Jam kertoo, että aseellisen väkivallan kasvu on edelleen hämmästyttävää. Ja että video sensuroitiin vuonna 1992 television sensuurilakien vuoksi, mutta että kappaleen sanoma on edelleen tärkeä ja ajankohtainen.

”The increase in gun violence since the debut of ’Jeremy’ is staggering. We have released the uncensored version of the video which was unavailable in 1992 with TV censorship laws. We can prevent gun deaths whether mass shootings, deaths of despair, law enforcement, or accidental.”