Pearl Jam -promokuva 2020

Pearl Jam lähetti tribuuttibändi Pearl Jammille vaatimuksen lopettaa fanituotteidensa myynti nimellään: ”Tämä ei ole se Pearl Jam, jonka me tunnemme ja jota rakastamme”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 19.1.2021
Pearl Jam -promokuva 2020

Yhdysvaltalainen rockyhtye Pearl Jam on tietojen mukaan lähettänyt tribuuttiyhtye Pearl Jammille ”cease and desist” -vaatimuskirjeen, jossa vaaditaan tribuuttibändiä lopettamaan fanituotteiden myynnin nimellään. Lisäksi rockyhtye vaatii tribuuttibändiä luovuttamaan omistamansa nettisivuosoitteet, joissa käytetään bändin nimeä.

BBC Newsin julkaiseman videon mukaan kirjeessä todetaan, että tribuuttibändin käyttämä nimi on ”vaarallinen Pearl Jamin brändiä kohtaan ja aiheuttaa hämmennystä fanien keskuudessa”.

Sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan kirjeessä tribuuttibändi Pearl Jamm kertoo olevansa pettynyt bändin toimiin ja ihmettelee, miksi vaatimuskirjeen lähettämistä odotettiin pandemia-aikoihin, vaikka Pearl Jam on tiennyt tribuuttiyhtyeen olemassaolosta jo pitkään.

”Tämä ei ole se Pearl Jam, jonka me tunnemme ja jota rakastamme. Se Pearl Jam, joka ottaa kantaa sosiaalisiin ongelmiin ja vastustaa jättiyrityksiä. Silti teidän asianajajanne kertovat, että kyseessä olette todellakin te”, tribuuttiyhtye kirjoittaa.

Tribuuttiyhtye kiistää aiheuttaneensa Pearl Jamin brändille vahinkoa tai luoneensa hämmennystä fanien keskuudessa.