Pelasta rokkibändi koronaköyhyydestä – syksyn viisi hauskinta fanituotetta

Kirjoittanut Juhani Mistola - 24.9.2021

Oletko jo kyllästynyt ikuiseen jorinaan koronasta, rajoituksista ja karanteeneista? Niin minäkin. Mutta arvaapa, ketkä ovat vielä väsyneempiä COVID -19 -epidemiaan? Ne aiemmin onnekkaina pitämämme rokkarit, muusikot ja bändit, jotka ovat päässeet tekemään unelmista totta ja musiikillisista pyrkimyksistään ammatin. Kun radiot supistavat soittolistojaan ja levyteollisuudesta on tullut valtaosalle artisteista lähinnä kallis tapa toteuttaa itseään ja markkinoida kiertueita, on käytännössä jokainen ajankohtainen suosikkibändimme taloudellisesti livekeikkojen varassa.

Koronan torjuntaan tarkoitettujen kokoontumisrajoitusten myötä paitsi ravintola-ala, teknikot ja tapahtumajärjestäjät ovat olleet todella ahtaalla. Sama pätee myös muusikoihin: Hollywoodin kulunein klisee ”There’s no business like show business” on korona-aikoina muuttunut muotoon ”No show, no business”.

Kuten joistakin kesän festareista saattoi vaihtelevissa määrin päätellä, elämä tulee voittamaan jossain vaiheessa. Mutta miten bändejä voisi sitä odotellessa tukea?

Kaaoszine ja Backstage Rock Shop löivät viisaat päänsä – Auh! – yhteen ja tulivat siihen tulokseen, että levyjen ja keikkalippujen ohella bändejä voi tukea myös investoimalla suosikkibändin viralliseen fanikrääsään eli merchandiseen. Vanhojen levyjen vinyylipainosten, t-paitojen ja kangaskassien sijaan osa bändeistä on ulottanut luovuutensa myös merkkatiskille asti. Tässä viisi kiinnostavinta poimintaa Backstagen katalogista:

Klamydia -chilikastike Gringo, 9,99 € ja Juanita, 13 €

Gringo, Keskitulinen Savuinen Chilikastike

Juanita, Tulinen Hedelmäinen Chilikastike

Vaasan ikioman Klamydian oheistuotevalikoima on laaja, mutta nostetaan esiin bändin nimeä kantavat chilikastikkeet. Savuinen Gringo on voimakkuudeltaan keskitulinen ja hedelmäinen Juanita taas tulinen – molemmista lähtee lämpöä syksyn keitoksiin!

Nightwish -varsikengät , 99,99 €

Human. :||: Nature., Varsikengät

Syksyn ja talven synkkyys on jo ovella, silti rokkidiggarinkin kannattaa vääntäytyä edes kerran viikossa iltalenkille. Kiteen ja Suomen suurin metallibändi Nightwish tarjoaa mielellään kenkää tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nahkaiset Nightwish-varsikengät ovat valmistettu vieläpä eläinvapaasta PU-nahasta, joten ne suojaavat metallihenkilöä syyssateilta ihmis- ja eläinhenkiä säästämättä!

Belzebubs –seinäkalenteri,  24,99 €

Sacridelicious – 2022 Seinäkalenteri, Iso

Kesken lenkin, viimeisillä voimilla, unen ja kuoleman välimaastossa saattaa törmätä itseensä Belzebubiin. Tai Belzebubsiin, sarjakuvan ja black metal -yhtyeen välimuotoon. Kun he käskevät ostaa karmivan kalenterin, kannattaa totella.

Eppu Normaali -löylymittari, 49 €

1976, Sauna Meter

Hyytävän iltalenkin jälkeen voikin sitten alkaa saunomaan! Myös Viikatteella ja Klamydialla on omat löylymittarinsa, mutta toisteisuuden välttämiseksi käännetään valokeila Eppu Normaaliin – ”Lauteilla, halvattu, sentään palvattu lihamme on”!

Apulanta -tyynyliina, 19,99 €

Lyriikkaprintti, Tyynyliina

Saunan jälkeen voikin sitten painaa päänsä Suomen epävirallisten oheistuotekuninkaiden eli Apiksen lyriikkaprintillä kirjailtuun tyynyliinaan. Ja uneksia vaikkapa Apulanta-pääsiäismunista tai Apulanta-sähköstä… Apulanta-apulannasta?

Mistäköhän muuten johtuu, että entiset ja nykyiset punkbändit tuntuvat keksivän nokkelimmat oheistuotteet? Ehkäpä se on se kuuluisa DIY-asenne. No niin, ostakaa, tuhlatkaa ja kuluttakaa – voitte samalla pelastaa köyhyysrajalla kärvistelevän rokkibändin!

Kaaoszinen lukijoille koodilla KAAOS21 15%:n alennus Backstage Rock Shopin tuotteisiin. Koodi syötetään kassalla ja on voimassa 31.12.2021 asti. Yksi koodi per asiakas. Voit käydä tarkistamassa kaupan valikoiman täältä.