Pelle Miljoona Oy on paljon enemmän kuin epäonnistunut Rock Circus -kiertue

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 7.1.2016

Pelle Miljoona Oy22Koko suomirock-kentän ”Moottoritie On Kuuma” -albmillaan mullistanut Pelle Miljoona Oy aktivoitui viime vuoden lopussa lähes alkuperäisessä kokoonpanossaan. Vain basisti Sami Yaffa puuttui joukosta. Hänen tuuraajanaan oli Pelle Miljoona Unitedissa kitaraa vinguttava Jukka Melametsä. Pelle Miljoona Oy on esiintynyt livenä melko harvakseltaan (alkuperäinen kokoonpano esiintyi ensimmäistä kertaa yhdessä vuonna 2011), joten Möysän Essolla Lahdessa oli tapaninpäivänä tarjolla harvinaista herkkua.

Pelle Miljoona Andy McCoyAlunperin homman nimi oli Rock Circus -kiertue yhdessä Sleepy Sleepersin ja vaihtelevien vierailijoiden kanssa. Lipunmyynti jäi kuitenkin niin vähäiseksi, että kahdestatoista yhteiskeikasta toteutui lopulta vain kaksi. Ympäri internettiä sai lukea kommentteja, kuinka aika on ajanut näiden ikäloppujen kehäraakkien ohi. En lähde sen kummemmin spekuloimaan heikon lipunmyynnin syitä, mutta sanonpahan vain, että Pelle Miljoona Oy on yksi elinvoimaisimpia yhtyeitä, joita olen nähnyt livenä pitkään aikaan. En osannut mitenkään odottaa näin energistä ja menevää keikkaa. Hyvä ja lämmin tunnelma hohkasi vuosikymmeniä vanhoista vanhoista klassikkokappaleista ja niitä soittaneista ikääntyneistä, mutta edelleen taitavista ja asialleen omistautuneista artisteista. Keikkapaikkakin oli ääriään myöten täynnä ja yleisö aivan täpinöissään.

Pelle Miljoona Oy Tumppi VaronenPelle Miljoona Oy:n musiikki on yhdistelmä koukuttavaa pop/rock-melodiaa, kevyttä rockia ja punk-meininkiä. Punk ja hyväsydäminen sanoma tulee pitkälti Pelle Miljoonan ja Tumppi Varosen mukana. Rock ’n’ rollin toi mukanaan Andy McCoy, jonka kitarasta saatiin musiikkiin terävyyttä ja iskevyyttä. McCoy esiintyi suuren rock-tähden elkein, kuten suuren rock-tähden sopiikin. Sekään ei tietysti olisi mitään, jos kitara ei pysyisi kädessä eikä soitto kulkisi näin tyylikkäällä kosketuksella. Melodiakoukuista ja kaikin puolin hienosta sävellystyöstä saadaan antaa iso kiitos kosketinsoittaja Ari Taskiselle, joka ei pitänyt itsestään lavalla suurta melua, mutta oli silti vahvasti läsnä soittonsa kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Aito musiikki ei menetä voimaansa vuosien saatossa, ja tämän aidommaksi on vaikea päästä. Pelle Miljoona Oy:ssä on fiilistä, joka ei heikkene ja jota ei voi kopioida. Jokainen soittaja toi omalta osaltaan kyseistä fiilistä mukanaan tehden tästä keikasta ainutlaatuisen.

Pelle Miljoona Oy25Settilista:
1. Mulla Menee Lujaa
2. Olen Kaunis
3. Viesti Teille Kovikset
4. Koska Sydän Sanoo Niin
5. Gabriel
6. Nuoret Rakastavaiset
7. Älä Äiti Itke
8. Kovat Kundit
9. Meille Kävi Näin
10. Lanka Palaa
11. Tahdon Rakastella Sinua
12. Juokse Villi Lapsi
13. Vapaus On Suuri Vankila
14. Tänä Yönä Vien Sut Pois
15. Moottoritie On Kuuma
Encore:
16. Ei Tämä Lama Päähän Käy
17. Hyvää Yötä Maailma

Teksti ja kuvat: Jyri Kinnari

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy