Peltilelujen sympaattinen debyyttikasetti kertoo heräävästä potentiaalista

Vuonna 2014 perustettiin -niminen kolisteluryhmä, jonka nimikkokasetin julkaisi viime vuoden lopulla. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen julkaistu äänite. Sympaattinen c-kasetti pitää sisällään kahdeksan mielenkiintoista kappaletta.

Peltilelujen lähin musiikillinen vertailukohta tulee pakostikin mieleen jo kasetin alkumetreillä. Noitalinna Huraa on kotimaisen outoilumusiikin hellyyttävä kulttiklassikko ja ilmeisesti myös Peltilelujen suosiossa. Molempien musiikissa on samaa hyväntuulista vapautta olla oma outo itsensä ja kokeilla rock-musiikin laajoissa puitteissa ja sen ulkopuolellakin mitä ihmeellisimpiä asioita. Ja onhan tällainen hieman lapsenomaisella sinisilmäisyydellä tehty musiikki kovin söpöä ja sympaattista. Se on kuin pörröinen nallekarhu, jota tekee mieli rutistaa kaikilla voimillaan ja juuri se on parasta tämän kasetin musiikissa.

Fiiliksessä päästään jo aika lähelle esikuvaa, mutta sävellystyön tulos on kovin vaihtelevaa. Kasetilla on pari oikein hyvää ja tarttuvaa hyvän mielen kappaletta, jotka ovat täysin valmiita sellaisinaan. Musiikin koruttomuus ja hiomattomuus on Peltileluille myös voimavara ja tärkeä osa sen persoonaa, mutta vielä toistaiseksi yhtye on lähellä kompastua siihen. On silti hienoa huomata kuinka paljon potentiaalia Peltileluilla on. Suurin osa kappaleista kaipaa vielä kypsyttelyä, jonka jälkeen Peltileluilla on mahdollisuuksia vaikka mihin.

6/10

Kappalelista:
1. Taas voidaan
2. Ukuli
3. Aavikolla
4. Sinua odotan
5. Puutalo
6. Ammottava suu
7. Kuu
8. Kivi

Peltilelut Facebookissa

Kommentoi julkaisua