Pennsylvanian rokkarit paahtavat menemään neljännellä albumillaan – arviossa Crobotin ”Motherbrain”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 19.8.2019

Vuonna 2011 perustettu Crobot on tiputellut albumeja tasaiseen tahtiin. Vuonna 2012 ilmestyi debyytti ”Legend Of The Spaceborne Killer”. Kahta vuotta myöhemmin yhtye julkaisi ”Something Supernaturalin”, ja siitä taas kahden vuoden päästä ”Welcome To Fat City” -albumin. Edellä mainituista äänitteistä kaksi viimeisintä ovat minulle etäisesti tuttuja, mutta ”Motherbrainin” myötä niihin on syvennyttävä tarkemmin.

”Motherbrain” alkaa vahvasti groovaavilla ”Burn”- ja ”Keep Me Down” -kappaleilla. Vokalisti-kitaristi Brandon Yeagleyn voimakas ääni nappaa kiinnostukseni välittömästi, sillä hänen äänessään on samanlaisia sävyjä kuin Shinedownin Brent Smithillä. Nuo piirteet korostuvat etenkin ”Keep Me Down”- ja ”Low Life” -kappaleissa. Vastaavasti ”Alpha Dawgilla” kuullaan Yeagleyn matalampaa äänenkäyttöä, joka istuu mainiosti kappaleen psykedeeliseen äänimaisemaan.

Reilun puolen tunnin mittainen ”Motherbrain” on viihdyttävän kuuloinen kokonaisuus, jonka äärellä eivät väsymys taikka tylsyys pääse iskemään. Albumi suorastaan pursuaa ankarasti groovaavia riffejä, eikä Yeagleyltä voisi toivoa parempia laulusuorituksia. Mies tulkitsee uskottavasti ”Stoning The Devilin” kaltaisia melankolisia tuntemuksia ja repii äänihuulistaan kaiken irti ”Gasoline”-kappaleen mallin mukaisesti.

Crobot on onnistunut ”Motherbrainillä” monessa suhteessa. Levy on esimerkiksi sisältönsä suhteen kirjavan rikas, ja siltä löytyy sekä nopeita rock-runttauksia että myös verkkaisempia ja utuisempia kappaleita. Näin levylle syntyy herkullinen balanssi, jonka myötä kuuntelija yllätetään moneen otteeseen, eikä tylsyys pääse puremaan. Kappaleet ovat myös sopivan mittaisia loppuen juuri silloin, kun tunnelma on korkeimmillaan, eivätkä ne ehdi lässähtää pituudessaan. ”Motherbrainiä” on kuitenkin ennen kaikkea hauska kuunnella, ja se, jos mikä, on merkki onnistuneesta albumista. ”Motherbrain” lukeutuu ehdottomasti tämän vuoden tiukimpien rock-albumien joukkoon.

9/10

Kappalelista:

 1. Burn
 2. Keep Me Down
 3. Drown
 4. Low Life
 5. Alpha Dawg
 6. Stoning The Devil
 7. Gasoline
 8. Destroyer
 9. Blackout
 10. After Life
 11. The Hive

Crobot Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat