Periksiantamatonta taistelua koronaviruksen muuttamassa maailmassa: haastattelussa elokuun alussa järjestettävän SaariHelvetin promoottori Rowan Rafferty

Tampereen kesän raskain festivaali SaariHelvetti ei anna periksi. Nem Agency -ohjelmatoimisto on yhä järjestämässä festivaalia, jos koronatilanne ei sitä estä. Kaikissa SaariHelvetin toiminnoissa noudatetaan luonnollisesti kaikki määrättyjä ja suositeltuja turvaohjeita. Festari myös lahjoittaa oman kasvomaskin sekä käsidesipullon jokaiselle vieraalleen. SaariHelvetin promoottori Rowan Rafferty vastasi Kaaoszinen kysymyksiin tämän vuoden festivaaliin sekä festivaalin ensi vuoden suunnitelmiin liittyen.

Mikä on näkemyksesi ohjelmasta kaikkien muutosten jälkeen?

Rowan Rafferty: Jouduttiin käytännössä rakentamaan ohjelma kahteen kertaan. Alun alkaen meillä oli mahtava tasapaino kotimaisten ja ulkomaisten yhtyeiden välillä, mutta koronan tuomien haasteiden vuoksi kaikki viisi ulkomaan artistia peruuntui.

Uudistunut ohjelma on onnistunut ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Saatiin Turmion Kätilöt kiinnitettyä jälleen tapahtumaan: heillä piti olla kesällä muualla keikka, mutta kun se tapahtuma peruuntui, saatiin Kätilöt kuudennetta kertaa Helvettiin. Heidän uusin levynsä ”Global Warning” on yhtyeen paras tähän mennessä ja bändi kuuluu SaariHelvettiin.Ensiferumia on pyydetty monta vuotta, joten heidän saaminen SaariHelvettiin näinkin lyhyellä varoitusajalla on todella hieno juttu. Ohjelma on muutenkin mukavan ajankohtainen ja täynnä hyviä metalliyhtyeitä.

Mitä erityistoimenpiteitä festaria varten joudutaan tekemään ja kuinka koronahommat tulevat näkymään saaressa?

Rowan Rafferty: Tottakai korona vaikuttaa hyvinkin paljon järjestelyihinOlemme tilanneet jokaiselle festivaalikävijälle oman käsidesipullon. Maskeja on myös tarjolla. Ne jaetaan asiakkaille samalla, kun he kävelevät laivaan. Pidetään muutenkin hygieniasta enemmän huolta, tilataan enemmän vessoja mitä laissa pyydetään ja johtuen saaren koosta, asiakkaat pystyvät helposti pitämään toisiinsa turvaetäisyydet. Toimimme AVI:n, THL:n sekä muiden viranomaisten ohjeistuksien mukaisesti.

Minkä bändin keikkaa odotat itse eniten perjantaina ja lauantaina?

Rowan Rafferty: Tämä on kohtuuton kysymys. Odotan jokaisen artistin keikkaa, mutta jos on aivan pakko, niin perjantain aloitusbändi Detset! Se tulee olemaan Suomen seuraava metallisuuruus. Bändissä soittaa kokeneita muusikkoja ja musa on mainiota: Raised Fist meets Bring Me The Horizon.

Lauantain bändeistä totta kai Turmion Kätilöitä. Bändi on päättänyt jokainen SaariHelvetin ja päättää nytkin. Maailman paras diskoheviyhtye.

Onko vuoden 2020 ulkkareita kiinnitetty jo vuodeksi 2021?

Rytmihäiriö

Rowan Rafferty: Muutama esiintyjä korvaa peruuntuneen keikan ensi kesänä meillä. Nämä julkaistaan SaariHelvetissä.

Mitä muuta haluat kertoa SaariHelvetin festarivieraille?

Rowan Rafferty: Viikinsaari on Tampereen kesäkeidas. Alue on äärimmäisen kaunis ja täynnä luontoa. Pelkästään laivamatka Laukontorilta Viikinsaareen on kokemisen arvoinen. Matka kestää noin 20 minuuttia ja ihminen pääsee samalla nauttimaan Pyhäjärven kauniista maisemista.

Saaresta löytyy Tampereen vanhin ravintola, Ravintola Viikinsaari sekä yksi Suomen vanhemmista tanssilavoista. Tapahtumassa tarjotaan ravintolan suunnittelemat ruuat. Saaren ruokapalveluista löytyy myös Sausages Finlandin teltta: kyse on Suomen parhaista, käsin tehdyistä artesaaniraakamakkaroista. Jos jotain meinaa saaressa maistaa, maistakaa heidän tuotteitaan. Meillä on toki myös laadukasta kasvis- sekä vegaaniruokaa tarjolla ja myös allergiat ja erikoisruokavaliota on otettu huomioon. Täyden palvelun festivaali siis!

Mikä on SaariHelvetin asema Suomessa?

Rowan Rafferty: SaariHelvetti on merkittävä raskaan musiikin tapahtuma Suomessa. Tapahtuma tarjoaa vaihtoehtoista raskaansarjan heviä. Lisäksi tarjoamme myös pienille, nouseville bändeillä mahdollisuuksia esiintyä suurelle väkimäärälle. Moni niistä on kasvanut isommaksi ja isommaksi ja palannut myöhemmin jopa SaariHelvettiin soittamaan päälavalla.

Erityisesti tänä vuonna Helvetillä on suuri merkitys. Olemme yksi harvoista tapahtumista, joka Tampereella ja ylipäätänsä Suomessa tänä kesänä järjestetään.

Ennakkoliput Saarihelvettiin löytyvät täältä.

Kommentoi julkaisua