Oodi tummalle ja kuoleman katkuiselle äärimusiikille – arviossa Corpsessedin ”Impetus of Death”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 1.12.2018

Järvenpääläisen death metal -yhtye Corpsessedin tavaramerkki on ollut tyly, raskas ja tummansävyinen äärimetalli jo vuodesta 2007 lähtien. Bändin diskografiaan mahtuu pari pienjulkaisua sekä neljän vuoden takainen ärhäkkä debyyttialbumi ”Abysmal Thresholds” (2014). Yhtyeen tarjoilemat kuoleman sulosoinnut ovat maistuneet yleisölle, joten vettä lisätään myllyyn debyyttialbumia seuraavalla ”Impetus of Death” -julkaisulla.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Uusi studiojulkaisu ei ole pettymys verrattaessa sitä yhtyeen edellisiin julkaisuihin. Tummilla ja raskailla soundeilla varustettu teos on silkkaa murhaavaa näyttöä. Pienen pienenä poikkeuksena aiempiin julkaisuihin nähden ”Impetus of Death” -albumilla lasketaan hieman tempoa sekä raivonkatkuista menoa. Ero aiempiin julkaisuihin on kuitenkin hiuksenhieno. Levyn verenpunainen lanka löytyy aivan yhtä helposti kuin aikaisempien julkaisujen.

Albumin tunnelma jakautuu joissakin pisteissä kahtia, kun albumiin perehtyy tarpeeksi pitkään. Aluksi mustansyleilevä raakuus maittaa, mutta valitettavasti se kuuluisa seinä tulee vastaan. Välillä sävelkynällä luodut näytteet kuulostavat keskenään turhan samanlaisilta, jolloin teokset eivät herätä kuuntelijassa sen kummempia mietteitä. Hieman funeral doom -tyyliin koristeltu ”Starless Event Horizon”  -raita on myös tylsä, ylipitkä paketti.

Levyn listauksesta löytyy ehdottomasti omat herkkunsa kuten albumin alkupuoliskolla esiintyvä ”Sortilege” sekä vastaavasti loppupuolella majaileva ”Begetter of Doom”. Molemmista kappaleista löytyy rouheutta, potkua sekä sitä tuttua ja turvallista death metalia kylläisyyteen asti.

Corpsessedin toiselta levyltä ”Impetus of Death” löytyy hyviä hetkiä mutta myös sellaisia tuokioita, jotka eivät herättele kuuntelijassa sen suurempia ajatuksia. Albumista saa sen pikkuvioista huolimatta puhua päällisin puolin pelkkää hyvää. Kaikille niille, joille bändin aikaisemmat tuotannot ovat maistuneet, kelpaa varmasti myös tämä uusi tuotos.

7/10

Kappalelista:

1. Impetus of the Dead
2. Sortilege
3. Endless Plains of Dust
4. Graveborne
5. Paroxysmal
6. Forlorn Burial
7. Begetter of Doom
8. Starless Event Horizon

Corpsessed Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat