Periphery

Yhdysvaltalainen modernia progressiivista metallia eli ns. djentiä soittava Periphery julkaisee heinäkuun 18. päivä Century Media Recordsin kautta toisen albuminsa, joka on saanut nimekseen ”Periphery II: This Time It’s Personal”. Kaaoszine tavoitti albumin tiimoilta puhelimitse yhtyeen kitaristin Misha Mansoorin, joka kertoi meille hieman yhtyeen uudesta albumista sekä muistoistaan liittyen yhtyeen ensimmäiseen Suomen keikkaan liittyen. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Kuinkas teidän kesä on lähtenyt käyntiin?

Misha: Kiireisissä merkeissä. Olemme tehneet paljon haastatteluita ja lisäksi soittaneet keikkoja ympäri Euroopan. Tällä hetkellä tosin olen kotona muuttamassa tavaroitani, joten kiirettä pitää omankin elämän puolella.

Soititte ensimmäisen keikkanne Suomessa yhdessä Dream Theaterin kanssa. Kuinka tuo keikka sujui ja millaisia muistoja itsellesi jäi Suomesta?

Misha: Keikka Suomessa ylitti odotuksemme täysin. Emme osanneet edes kuvitella, että meillä on siellä faneja. Kun astuimme lavalle, niin ihmiset olivat heti mukana keikassa ja meille jäi Suomesta varmaan kaikille todella hyvät muistot. Koko kiertueen parhaat yleisöt olivat ehdottomasti Skandinaviassa, joka oli mielestäni todella yllättävää. Suomalaiset olivat tosi kohteliaita ja meitä kohdeltiin siellä todella hyvin.

Teiltä ilmestyy uusi albumi nimeltä ”Periphery II: This Time It’s Personal” heinäkuun 18. päivä Century Media Recordsin kautta täällä Suomessa. Voisitko näin aluksi hieman kertoa meille itse albumin teosta sekä sen nauhoituksista?

Misha: Tämä oli ensimmäinen albumi, jossa kaikki yhtyeen jäsenet osallistuivat itse albumin tekemiseen. Aloitimme albumin teon lokakuussa 2011, jolloin kokoonnuimme yhdessä miettimään tekemiäni demoja. Sen jälkeen jokainen yhtyeen jäsen alkoi muokata kappaletta itselleen sopivammaksi ja siitä sitten mutkien kautta syntyivät uudet kappaleet albumillemme. Albumin nauhoitukset olivat myös hyvin erilaiset kuin meidän aikasemmat nauhoitukset. Ennen olen tehnyt itse lähes kaiken olohuoneessani tietokoneen avulla, mutta tällä kertaa me nauhoitimme studiossa kaiken. Halusimme kokeilla jotain uutta ja se mielestäni toimikin erittäin hyvin. Oli mukava jakaa albumin tekoa muidenkin kanssa, ettei se ollut kokonaan omilla harteilani (naurua).

Tapaatko kirjoittaa musiikkia koskaan kiertueella ollessasi?

Misha: Me yritämme parhaamme mukaan, mutta ainakin itselleni se on todella vaikeaa. Kun olemme kiertueella, niin en saa kauheasti omaa aikaa ja sen takia myös kappaleiden kirjoittaminen on vaikeaa. Tarvitsen todella rauhallisen ympäristön, että pystyn keskittymään vain musiikin tekoon.

Jos vertaat tätä albumia teidän edelliseen albumiin, niin mitkä näet albumeiden suurimpana eroavaisuutena?
Misha:  Mielestäni tämä albumi on musiikillisesti hieman melodisempi.  Myös kappaleiden rakenteita on mietitty enemmän ja mielestäni albumi ehkä avautuu helpommin, kuin ensimmäinen albumimme.

Olivatko pelit suurin innoittaja tälle albumille?

Misha: Olemme kaikki suuria Final Fantasy –pelisarjan faneja, joten kaippa se toimi innoittajana myös tälle albumille tavallaan.

Albumilla vierailevat mm. John Petrucci Dream Theaterista sekä Guthrie Govan The Aristocratsista. Miten päädyitte ottamaan herrat mukaan studioon?

Misha: Itse asiassa yksikään ei ollut meidän kanssa studiossa. John Petruccin osuuden nauhoitimme hänen kanssaan kiertueella ollessamme ja Guthrie Govan nauhoitti oman osuutensa kotonaan ja lähetti meille. Olen aina ollut todella suuri Guthrien fani, joten oli todella mahtava saada hänet mukaan albumillemme.

Oliko heidän osuudet etukäteen jo suunniteltuna vai improvisoiko kitaristit itse omat osuutensa?

Misha: Me annoimme heille kappaleen ja kerroimme kohdan mihin haluamme soolon. Tämän jälkeen he nauhoittivat omat ideansa nauhalle ja lähettivät meille. Kaikkien soolot olivat sen verran mahtavia, että hyväksyimme ne melkein samantien mukaan albumillemme. Mielestäni nämä soolot tuovat myös mukavasti vaihtelua albumille. Wes Hauchin (The Faceless) otimme mukaan sen takia, että arvostamme häntä todella paljon kitaristina ja hän on mielestäni yksi aliarvostetuimmista soittajista mitä metallissa on.

Jos Periphery olisi videopeli, niin millainen peli se olisi?

Misha: Ehdottomasti roolipeli. Olemme kaikki todella erilaisia yhtyeessä, joten roolipeli meistä olisi todella hyvä idea.

Jos saisit valita jonkin kappaleen uudelta albumiltanne, joka lisättäisiin johonkin peliin, niin minkä pelin valitsisit ja minkä kappaleen siihen haluaisit?

Misha: Haluaisin Final Fantasyyn kappaleemme nimeltä ”Have A Blast”. Se mielestäni sopisi sooloineen peliin todella hyvin! Tosin laittaisin myös mielelläni jonkin raskaamman kappaleemme soimaan vaikkapa Call Of Dutyyn. Se toisi varmasti hyvin näkyvyyttä yhtyeelle.

Milloin voimme nähdä Peripheryn omalla keikalla Suomessa?

Misha: En tiedä onko Suomi mukana seuraavassa kiertueessamme, mutta ainakin soitamme keikkoja Skandinaviassa sen tiimoilta. Vastaanotto maassanne oli niin hyvä, että toivottavasti pääsemme taas sinne soittamaan

Kiitoksia paljon haastattelusta ja onnea tulevaisuuteen. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain Kaaoszinen lukijoille?

Misha: Kiitoksia vieraanvaraisuudestanne edellisen keikan yhteydessä. En malta odottaa, että pääsemme sinne omalle keikalle tulevaisuudessa. Kiitoksia paljon haastattelusta!

Kommentoi julkaisua