Periphery – Icarus Lives EP

Peripheryn uusi yhdeksän kappaleen mittainen EP julkaistiin 19.4. Tunnetun biisin mukaan nimetty EP voi vaikuttaa oudolta, varsinkin kun ”Icarus Lives” – kappale julkaistiin jo bändin varsinaisella albumilla. Mistä siis on kyse?

”Icarus Lives EP”, (myös ”Icarus EP”), on ikään kuin välipala faneille. Bändin jäsenet pitävät elektronisesta musiikista ja päättivät järjestää pienimuotoisen remix-kisan, joista parhaat pääsivät levylle. EP sisältää neljä versiota Peripheryn hittibiisi ”Icarus Livesista”: yksi uudelleen äänitetty versio ja kolme remixia. Näiden lisäksi EP:llä mukana ovat kappaleet ”Frak The Gods”, ”Captain On”, ”Eureka”, instrumentaalikappale ”New Groove” sekä uudelleen äänitetty versio ”Jetpacks Was Yes!” – kappaleesta.

Icarus Livesin” loistokkuuden kappaleena tajuaa kunnolla vasta, kun kuulee siitä tehdyt remixit. Harvasta kappaleesta saa näin hyvän kuuloisia ja toimivia teknoremixejä. Remixeissä jotkin alkuperäisen kappaleen kohdat saavat aivan uusia ilmeitä, kuten Bulbous (Misha ”Bulb” Mansoor) remixin I’m neither angel nor a demon spawn – kohdassa.

Dubstep on muoti-ilmiö ja siihen törmää nykyään kaikkialla. Ei siis ole mikään ihme, että yksi ”Icarus Livesin” remixeistäkin on dubsteppia. Tästä versiosta vastaa PeteyG, joka tunnetaan yhtyeestä Red Seas Fire. Kolmesta remixista on vaikeaa valita parasta, sillä kaikki ovat erilaisia ja hyviä. Dubstep-versio kuitenkin tarjoaa vähiten oivallukseen perustuvaa kekseliäisyyttä, joten ykkösremixin paikasta taistelevat Bulbous ja Zedd. Silti kaikki kolme remixiä todellakin lunastavat paikkansa EP:llä.

EP:n yhdeksän kappaleen kokonaisuus on täydellisesti toimiva. Versiot ”Icarus Livesista” ja muut kappaleet luovat yhdessä konseptin, jota voisi suositella muillekin. Albumista ei todennäköisesti saa paljoa irti, jos ei tunne Peripheryn aikaisempaa tuotantoa ja varsinkin ”Icarus Lives” – kappaletta. Tämä EP kuuluu kaikkien -fanien korville, ainakin kerran kuunneltuna.

9/10


Kappalelista:

1. New Groove
2. Frak The Gods
3. Jetpacks Was Yes! (v2.0)
4. Icarus Lives
5. Icarus Lives (Bulbous remix)
6. Icarus Lives (Zedd remix)
7. Icarus Lives (PeteyG remix)
8. Captain On
9. Eureka

http://www.myspace.com/periphery

Kirjoittanut: Sami Arvonen

Kommentoi julkaisua