Periphery

Peripheryn leirissä draamaa: Mark Holcomb valehteli avioliittonsa tilasta seurustellakseen kiertueella lämmitelleen yhtyeen kitaristin kanssa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 19.2.2020
Periphery

Yhdysvaltalaisen progressiivista metallia esittävän Peripheryn leiristä on kantautunut tietoisuuteen draamaa, joka koskee yhtyeen kitaristi Mark Holcombia ja Peripheryn tuoreella kiertueella lämmittelijänä toimineen Covet -yhtyeen kitaristi Yvette Youngia.

Young kertoo tuoreessa Facebook-kirjoituksessaan, kuinka hänellä on ollut suhde Holcombin kanssa puolen vuoden ajan siitäkin huolimatta, että mies on naimisissa. Young kertoo Holcombin valehdelleen hänelle ja muille, mukaan lukien Peripheryn muille jäsenille, avioliittonsa tilasta johdatellen häntä harhaan. Holcomb oli Youngin mukaan kertonut käyvänsä läpi avioeroa, jolloin heidän olisi oikein seurustella.

Young kertoo saaneensa tietää Holcombin valehtelusta, jonka johdosta hän on joutunut hakemaan apua henkisen painolastinsa keventämiseen jouduttuaan toimimaan omien sanojensa mukaan ”aseena jonkun toisen satuttamiseen”. Youngin mukaan Holcomb myös harrasti gaslightingia eli Youngin tuntemuksien ja kokemusten kyseenalaistamista ja valhelliseksi väittämistä. Young myös joutui jättäytymään yhtyeineen pois Peripheryn kiertueelta, jolloin Arch Echo astui tilalle.

Tapauksen tiimoilta Young joutui kohtaamaan Facebookin djent-yhteisössä avointa ja julkista haukkumista. Vaikka Holcomb lupasi selvittää asian julkisesti, poisti hän Youngin mukaan selontekonsa hyvin nopeasti sosiaalisesta mediasta, jolloin spekulaatio ja syyttely vain jatkui. Tämän jälkeen Young kertoo Holcombin estäneen hänen tilinsä sosiaalisessa mediassa ja jopa uhkailleensa häntä puhelimitse.

”Halusin odottaa kiertueen päättymiseen asti, että voisin selittää tilanteen yhtyeen vuoksi. Olen ollut hiljaa omalla tililläni viime kuukausien aikana, koska olen yrittänyt rauhoittua ja olla rationaalinen tämän kaiken suhteen. Halusin välttää paskamyrskyn netissä ja samalla myös antaa Markille mahdollisuuden tehdä oikein”, Young kirjoittaa.

Holcomb itse on julkaissut sosiaalisessa mediassa vastineensa Youngin kirjoitukselle.

”Minun ei ole tarkoitus kiistää mitään, mitä Yvette on sanonut lausunnossaan, ja minä otan täyden vastuun jokaisesta virheestä, jonka olen tehnyt tämän koko kamalan tapauksen aikana. Olen satuttanut minulle läheisiä ihmisiä, ja koen siitä pelkästään katumusta”, Holcomb aloittaa kirjoituksensa.

Lausunnossaan Holcomb kertoo, että hän on hakenut hoitoa henkisiin ongelmiinsa ja mennyt myös vieroitushoitoon. Lisäksi kitaristi kertoo pyytäneensä myös vaimoltaan anteeksi tapausta.

Myöhemmin samassa kirjoituksessa Holcomb kertoo, että hän oli sopinut Youngin kanssa asian olevan käsitelty, ja että se voi jäädä heidän välisekseen. Lisäksi Holocomb kertoo Youngin vääristelleen faktoja hyökätäkseen hänen kimppuunsa julkisesti.

Holcomb jättäytyi Peripheryn kiertueelta pois joulukuussa.