Pertti Kurikan Nimipäivät osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun

Pertti Kurikan Nimipäivät 2015Punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät on yksi tämän vuoden Uuden Musiikin Kilpailun osallistujista. Yhtye hakee paikkaa Itävallan Wienissä toukokuussa 2015 järjestettäviin Euroviisuihin kappaleella ”Aina mun pitää”.

”’Aina mun pitää’ syntyi niin että Pertti teki riffin ja mä tein sanat. Siinä on se tarina että ihmisen pitää aina päivisin tehdä jotain asioita.
Toiset tekee toisenlaisia asioita ja toiset tekee toisia asioita. Niin se kappale syntyi. Vaikka mä valehtelen siinä aika paljon asioita mutta muutama asia siinä on ihan tosiasioita, mitä mun on elämän aikana pitäny tehdä”, kertoo laulaja Kari Aalto kilpailukappaleesta.
Kolme kappaletta sisältävä ”Aina mun pitää” -maxisingle julkaistaan 13.1. digitaalisena ja 23.1. vinyylinä. Single on yhtyeen ensimmäinen Sony Music Finlandin kautta tuleva julkaisu.

Pertti Kurikan Nimipäivät on vuonna 2009 perustettu punk-yhtye. Bändin nokkamies Pertti Kurikka säveltää kappaleet, soittaa kitaraa ja kirjoittaa bändin sanoitukset yhdessä Kari Aallon (laulu) kanssa. Pertin ja Karin lisäksi bändiin kuuluvat Sami Helle (basso) ja Toni Välitalo (rummut). Yhtyeen sanoitukset käsittelevät kaikkea mahdollista yhteiskunnan epäkohdista aina epämiellyttäviin jalkahoitoihin asti.

Bändi nousi kulttimaineeseen jo ensimmäisellä demollaan ”Kallioon”, jonka jälkeen bändiltä on ilmestynyt 5 EP:tä ja yksi kokoelma-albumi. PKN on ollut kysytty bändi myös ulkomailla. Suomen lisäksi yhtye on kiertänyt mm. Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Norjassa, Kanadassa, Kosovossa, Hollannissa, Englannissa ja Sveitsissä.

Bändistä on tehty Kovasikajuttu-niminen dokumenttielokuva, joka sai ensi-iltansa elokuvateattereissa keväällä 2012. Elokuva voitti kaksi Jussi-palkintoa (paras dokumenttielokuva sekä paras leikkaus) sekä lisäksi lukuisia muita palkintoja Suomessa ja ulkomailla. Jukka Kärkkäisen ja J-P Passin ohjaaman Kovasikajutun lisäksi PKN on esiintynyt myös vuonna 2010 valmistuneessa, Pekka Karjalaisen ohjaamassa elokuvassa Vähän kunnioitusta.

”Aina mun pitää” -musiikkivideo: https://www.youtube.com/watch?v=zEiM6l5meQI
”Aina mun pitää” Spotifyssa: http://bit.ly/PKN_Spotify
”Aina mun pitää” iTunesissa: http://bit.ly/PKN_iTunes
Pertti Kurikan Nimipäivät Facebookissa: https://www.facebook.com/PerttiKurikanNimipaivat

Kommentit