Pertti Kurikan Nimipäivien lopettamisesta kertova Tokasikajuttu saa ensi-iltansa syyskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.8.2017

Pertti Kurikan Nimipäivät -punk-yhtyeestä kertova dokumentti Kovasikajuttu sai ensi-iltansa vuonna 2012. Muun muassa seuraavan vuoden Jussi-gaalassa se palkittiin parhaana dokumenttielokuvana ja parhaasta leikkauksesta. Myös ulkomailla dokumentti on niittänyt suosiotaan. Nyt Kovasikajuttu on saamassa jatkoa.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Yhtyeen lopettamisesta ja euroviisutaipaleesta kertova Tokasikajuttu nähdään maailman ensi-illassa Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla syyskuussa Helsingissä. Sen sijaan elokuvateattereissa dokumentti nähdään vasta 13. lokakuuta.

”J-P Passin ja Jukka Kärkkäisen punk-dokumentin itsenäinen jatko-osa Tokasikajuttu seuraa yhtyeen viimeisiä vuosia Euroopan rock-klubeilta Euroviisuihin ja uran lopettamiseen. Suomen suosituimman punkbändin kehitysvammaisten jäsenten elämää seurataan jälleen lähietäisyydeltä, mutta tällä kertaa tarina on paitsi hauska ja liikuttava, myös hetkittäin traaginen”

Rakkautta ja Anarkiaa järjestetään jo kolmattakymmenettä kertaa 14.-24.9.2017.