Pestilence käytti tekoälyä kokoelma-albuminsa kansitaiteessa: yhtye puolustelee tekoaan vähintäänkin kiistanalaisella kirjoituksella sosiaalisessa mediassa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.2.2024

Genreja rikkova hollantilainen death metal -legenda Pestilence on valinnut ja äänittänyt uudelleen kaksitoista hymniä 38-vuotisen uransa varrelta albumille ”Levels of Perception”. Albumi julkaistaan 26. huhtikuuta Agonia Recordsin kautta. Julkaisua edeltää kolmen viikon mittainen Euroopan-kiertue, joka käynnistyy 3. huhtikuuta.

Patrick Mameli, jonka ominaispiirteisiin kuuluvat Pestilencen tunnusomaiset laulu-, kitara- ja sävellystaidot, pitää ”Levels of Perception” -levyä testamenttina yhtyeen roolista death metalin kehityksessä. Mameli pohtii:

”Olen aina halunnut tehdä kokoelma-albumin, koska se tarkoittaa, että olen saavuttanut jotain menneisyydessä – jotain, joka on edelleen arvokasta tänään.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt yhtye on saanut lokaa niskaansa albumin kansitaiteesta, sillä se on selkeästi tekoälyllä tehty. Bändi heittää itsensä bussin alle perustellessaan päätöstä sillä, että tekoälyn luoma kansitaide näyttää aivan samalta kuin Michał ”Xaay” Lorancin suunnittelema kansitaide bändille ”Exitivm”-albumille. Voit katsoa bändin päivityksen aiheesta tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat