Peter Jacksonin ohjaama uusi The Beatles -dokumentti julkaistaan syksyllä: mukana paljon ennenjulkaisematonta videomateriaalia

lukeutuu populaarimusiikin legendaarisimpiin yhtyeisiin, jotka vaikuttavat vielä tänäkin päivänä eri muusikoihin ja alan ihmisiin. Bändistä on kirjoitettu valtavia määriä kirjoja ja julkaistu erilaisia dokumentteja, mutta sanottavaa löytyy vielä tänäkin päivänä.

Ohjaajalegenda Peter Jackson on työstänyt uutta The Beatles -dokumenttia, jossa nähdään paljon ennenjulkaisematonta videomateriaalia arkistojen kätköistä. ”Lord of the Rings” -elokuvasarjan ohjannut Jackson käyttää ”The Beatles: Get Back” –dokumentissa samoja restaurointitekniikoita, joita hän käytti elokuvassaan ”They Shall Not Grow Old”, jossa nähtiin kuvamateriaalia ensimmäisestä maailmansodasta.

Tulevalla dokumentilla seurataan bändin viimeiseksi jääneen ”Let It Be” -albumin nauhoituksia. Mukana on myös sessioita seurannut, nyt jo ikoninen esiintyminen Apple Recordsin rakennuksen katolla vuonna 1969.

Dokumentti saa ensiesityksensä teattereissa 4. syyskuuta Walt Disney Studiosin kautta.

”Tämän projektin parissa työskenteleminen on ollut iloista oivaltamista. Minulla on ollut suuri etuoikeus olla kärpäsenä katossa, kun kaikkien aikojen hienoin yhtye työskentelee, soittaa ja työstää mestariteoksia”, Jackson kuvailee tuntemuksiaan dokumentin teosta.

Kommentoi julkaisua