Petri Wallin 50-vuotispäivää juhlistetaan Tavastialla helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.10.2018

Musiikillisten hengenheimolaisten Kingston Wallin ja Von Hertzen Brothersin tiet yhdistyvät 25. helmikuuta, kun Helsingin Tavastian lavalle nousevat Kingston Wall -yhtyeen toinen perustajajäsen, basisti Jukka Jylli sekä rumpali Sami Kuoppamäki yhdessä Mikko, Kie ja Jonne Von Hertzenin kanssa. Edesmenneen muusikkolegenda Petri “Pete” Wallin 50-vuotissyntymäpäivän kunniaksi toteutuvan konsertin liput tulevat myyntiin Tiketissä keskiviikkona 31. lokakuuta klo 9.

Kingston Wall -musiikin soittaminen on kuin puhumista todella tutulla tavalla murtaen – keskustelutapa, jonka on joskus nuorena oppinut, ja joka oikeassa porukassa tulee esiin luonnollisena ja vahvana. Ylpeänä ja innolla päästään herra Jyllin kanssa esittämään meille tuttuja biisejä Hertzenin veljesten kanssa Peten syntymäpäivänä Helsingin Tavastialla. Tämä on paras tapa juhlistaa ja muistaa Kingston Wallin ”keksijää” Peteä, joka on iltamissa varmasti läsnä monilla tavoin”, rytmitaiteilija Sami Kuoppamäki fiilistelee.

Progressiivista rockia psykedialla ja elektronisella soundilla maustanut Kingston Wall juurrutti asemansa kotimaiseen musiikkihistoriaan klassikoiksi nousseiden albumien “I” (1992), “II” (1993) ja ”Tri-Logy” (1994) sekä intensiivisten live-esiintymistensä myötä. Innovatiivisena kitaristina ja visionäärinä tunnettu Petri Walli antoi merkittävän panoksensa kotimaiseen musiikkikenttään, joka on jättänyt jälkensä myös Von Hertzen Brothersin musiikkiin. ”Veljeksillä Kie, Mikko ja Jonne on jokaisella oma yllättävän läheinen suhde KW-musiikkiin ja ympäristöön ihmisineen ja ilmiöineen. Pitkäaikainen haaveeni musisoida veljesten kanssa saa muotonsa myös tämän yhteisen asian äärellä ja odotan sen toteutumista helmikuussa”, intoilee Kuoppamäki. ”Jyllin kanssa on aina mukava soittaa, ja taas pian päästään tutuille tahdeille. Tällä viisikolla on mahdollista toteuttaa uudenlaisia versioita yhtyeen musiikista, joka elelee onneksi omaa elämäänsä sen kuulijoiden parissa. Hienoin juttu on se, että musiikki soi yhä, ja tarjoaa kaikille meille merkityksellisiä kokemuksia – edelleen.”

LIPUT:
Myyntiin ke 31.10.2018 klo 9.00
– Ennakkoon Tiketistä alk. 37,50 EUR

www.facebook.com/events/535256643554346
www.tavastiaklubi.fi
www.tiketti.fi
www.fullsteam.fi