PH luo nahkansa jälleen uudelleen – Osiris Hayden ilmestyy marraskuun alussa, ensimmäinen biisi kuunneltavissa nyt

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.9.2019

Edellisen albuminsa yhteydessä nimeämisensä “PH”-tunnukseensa vaihtanut, aiemmin Mr. Peter Hayden -nimellä toiminut, yhtye julkaisee syksyllä 2019 Svart Recordsin kautta viidennen täyspitkän albuminsa.  Vuosien saatossa eri julkaisujen yhteydessä musiikkia on kuvailtu kaikeksi kosmisesta doomista post-rockin kautta aina tantriseen avaruusrockiin asti. Kehitys on jatkunut eikä yhtye petä tälläkään kertaa vaan on jälleen kaivanut itsestään esiin seuraavan tason.

Tulevalla viidennellä täyspitkällään yhtye tunkeutuu tapojensa mukaan yhä uudemmille alueille, ilmaisu ja instrumentaatio elää sen mukaisesti. PH on luonut nahkansa jälleen sekä livenä että levyllä, kokoonpano on kehittynyt, kuten jokaisen albumin yhteydessä aiemminkin, ilmaisu on koventunut ja viilentynyt. Vaikka kaikki aiemmat genrelokeroinnit ovat yhtä relevantteja kuin aiemminkin, voidaan pitkään yhtyettä seurannut määritelmä “Post-Everything” kirjoittaa nyt isolla.

Vuodesta 2000 asti toiminut yhtye on julkaissut neljä kansainvälistä huomiota saavuttanutta levyä ja esiintynyt Euroopan kiertueiden ohella mm. Roadburn Festivaaleilla kahdesti, Flowssa, Tuska Open Airissa ja Roskilde Festivaaleilla.

Svart Records julkaisee PH:n uuden levyn ”Osiris Hayden” 1.11.2019. Sitä ennen yhtye esiintyy 13.9. Helsingin Glivelabissa ja päivää myöhemmin 14.9. vuorossa on Seinäjoen Rytmikorjaamo. Levyjulkaisukiertueen keikkoja ilmoitetaan lähiviikkojen aikana. Ensimmäinen ääninäyte marraskuussa ilmestyvältä levyltä on kuunneltavissa nyt Svartin YouTube-kanavalla osoitteessa https://youtu.be/xtb9nAXMLSo

13.9. Helsinki, Glivelab
PH, Multishiva
Vapaa pääsy!
https://www.facebook.com/events/376587889683874

14.9. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
PH, K-X-P, Aavikko
13/15€ (Ennakko: Tiketti)
https://www.facebook.com/events/995840973954628/

Levyn ennakkomyyntilinkki:
https://svartrecords.com/product/ph-osiris-hayden-album/