Phil Campbell and the Bastard Sons – s/t (EP)

phil_campbell_and_the_bastard_sons_cover_300dpiMotörhead-kitaristi on keikkaillut jo muutaman vuoden Phil Campbell’s All Starr Band -nimisen kokoonpanon kanssa soitellen lähinnä omia suosikkikappaleitaan Motörheadin ja muiden isojen rock- ja hevibändien tuotannosta. Yhtyeessä vaikuttavat hänen lisäkseen hänen kolme poikaansa kitaristina, rumpalina ja basistina sekä laulaja Neil Starr. Lemmyn kuoleman ja Motörheadin lopettamisen jälkeen yhtyeestä tuli Campbellin pääprojekti ja ensimmäisten omien kappaleiden työstäminen alkoi. Yhtyeen nimikin vaihtui Phil Campbell and The Bastard Sonsiksi, ja tämä arvosteltava nimikko-EP on sen ensimmäinen julkaisu.

Homman nimihän on edelleen täysin odotusten mukaisesti raskaanpuoleinen rock ’n’ roll. Jämäkästi svengaavat rock-riffit ja elävästi tiukka yhteissoitto tuovat vahvasti mieleen Motörheadin viimeiset levyt, vaikka tämä EP ei sävellyksellisesti ylläkään aivan samalle tasolle. Suurin ongelma tuntuu olevan laulaja. Ääntä kyllä riittää eivätkä nuotit karkaile, mutta Starr on todella kasvoton ja persoonaton laulaja. Varmaan puolet Radio Rockilla soivien bändien laulajista laulaa täsmälleen tai ainakin lähestulkoon samalla lailla, samalla äänellä, ja heidän laulumelodiansa ovat samanlaisia. Nämä asiat huomioon ottaen ja muihin vastaaviin laulajiin verrattuna Starr on kyllä ihan pätevä laulaja. Harmillisesti sävellyksetkin ovat Motörheadiin verrattuna geneerisempää 2010-luvun modernia rockia. Mutta vain hieman.

Kokonaisuutena Phil Campbell and The Bastard Sonsin musiikki on keskivertoa parempaa rockia, mutta nykyään rima on niin matalalla, ettei se sano paljon. Bändillä on selkeästi hyviä sävellysideoita, mutta ne pitäisi jalostaa vielä paremmin toimivaan muotoon. Phil Campbellilta jos joltain sen pitäisi onnistua. Myös laulaja Starrin pitäisi etsiä persoonallisempia lähestymistapoja laulamiseensa. Ei missään nimessä huono EP, mutta ei mitään ihmeellistäkään.

5/10

KaaosZine levytKappalelista:
1. Big Mouth
2. Spiders
3. Take Aim
4. No Turning Back
5. Life in Space

Phil Campbell and the Bastard Sons Facebookissa
Phil Campbell and the Bastard Sonsin kotisivut

Kommentoi julkaisua