Phil Demmel kommentoi eroaan Machine Headista: ”Olin täysin varma siitä, että päätökseni oli oikea”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 12.6.2024

Kitaristi Phil Demmel jätti metalliyhtye Machine Headin vuonna 2018 soitettuaan yhtyeessä vuodesta 2003 saakka. Nykyisin Demmel vaikuttaa esimerkiksi Slayerista tunnetun Kerry Kingin sooloyhtyeessä.

Demmel kommentoi eroaan tuoreessa 107.7 The Bone -radiokanavan haastattelussa.

”Koko ’Catharsis’-syklin aikana bändin dynamiikka vain muuttui. Minä ja Dave tunsimme sen äärimmäisen selvästi. Hän oli jopa enemmän varuillaan kuin minä. En oikein pitänyt siitä albumista. Pidin joistakin jutuista, joihin osallistuin. Pidin joistakin biiseistä, joita sillä oli. Se ei ole kamala levy. Ei ole. Mutta se oli vain outo levy siinä mielessä, että siinä saattoi tuntea tämän dynamiikan muutoksen”, Demmel kertoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Koin, että kun minä ja vaimoni ostimme baarin Kaliforniasta, emme olleet niin riippuvaisia Machine Headin palkasta, ja saatoin lopettaa sen suhteen. En halunnut kuitenkaan lopettaa musiikin tekemistä. Meillä oli studiossani Pro Tools, ja opettelin ohjelmoimaan rumpuja ja tekemään eri asioita, sekä tein erilaista musiikkia. Minulla oli siis toinen jalka banaaninkuoren päällä ja toinen ulkona ovesta. Liukastuin banaaninkuoreen ja olin ulkona ovesta. Minun oli aika lähteä. En tiennyt, mitä tapahtuisi, enkä välittänyt.”

”Siinä oli ja ei ollut kyse musiikista. Se oli 99-prosenttisesti henkilökohtaisia syitä sille, että en voinut enää olla mukana. Se vaikutti uneeni. Se oli myrkyllinen kokonaisuus päässäni, sydämessäni, joka minun oli puhdistettava. Yritin olla mukana niin pitkään kuin mahdollista, kunnes en enää kyennyt siihen. Kunnes tapahtui jotain, joka sai minut ajattelemaan, että olen ihan vitun kypsä tähän, en voi enää olla tälläisessä bändissä. Sitten annoin eroilmoitukseni. En tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan sen jälkeen, mutta tiesin olevani välittömästi huojentunut, hymyilevä ja iloinen, sekä täysin varma siitä, että päätökseni oli oikea.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy