Philip H. Anselmo & The Illegals – Walk Through Exits Only

Philip H. Anselmo & The Illegals julkaisi alkuvuodesta “War Of The Gargantuas” -Split-EP:n yhdessä Warbeastin kanssa. EP:llä tarjoillut kaksi Anselmon soolotuotannon ensimaistiaista löivät allekirjoittaneelle luun kurkkuun ja leuan lattiaan nostaen ”Walk Through Exits Only”-debyyttipitkäsoiton vuoden odotetuimpien levyjen listalle.

Päällisin puolin tarkasteltuna albumi on rakennettu pitkälti samoista palikoista kuin EP:n kappaleet. Phil Anselmon raivotessa vihaisena riffimyrskyn ja rumputulen päälle voidaan todeta, että mies on onnistunut tavoitteessaan säveltää levyllisen äärimmäisen raskasta materiaalia. Valitettavasti raskaus ei ole ainoastaan musiikillista, vaan kokonaisuuden kuunteleminen on kovin raskas kokemus. Anselmo kertoo kiinnittäneensä huomiota rujon äänimaailman lisäksi odottamattomiin sovituksiin ja rytmisiin oivalluksiin. Tässäkin on toki onnistuttu, mutta samalla kappaleista tuntuu kadonneen johdonmukaisuus, eikä levystä saa juurikaan otetta hetkittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta.

Albumi tulee varmasti saamaan laajalti näkyvyyttä legendaarisen keulakuvansa ansiosta. Rohkenen kuitenkin vahvasti epäillä, että mikäli levy olisi julkaistu esimerkiksi pelkällä The Illegalsin nimellä, se oltaisiin ohitettu musiikkimedioissa ja raskaan musiikin ystävien keskuudessa pelkin olankohautuksin. Phil Anselmon uran ensimmäinen sooloalbumi on toki miehen henkilökohtaisessa CV:ssa merkkipaalu sinänsä. Harvaa valonpilkahdusta lukuunottamatta parhaimmillaankin vain keskinkertainen levy ei raskaan rockin historiassa kuitenkaan merkittävää mainintaa ansaitse.

4/10

Kappalelista:
1. Music Media Is My Whore
2. Battalion of Zero
3. Betrayed
4. Usurper Bastard’s Rant
5. Walk Through Exits Only
6. Bedroom Destroyer
7. Bedridden
8. Irrelevant Walls and Computer Screens

https://www.facebook.com/Philipillegals

Kirjoittanut: Toni Lehtonen

Kommentoi julkaisua