Pian Suomeen saapuvan Hollywood Undeadin Johnny 3 Tears: ”Täällä yleisö on niin energistä verrattuna laiskoihin jenkkifaneihimme”

Yhdysvaltalainen rap rock – yhtye Hollywood Undead kiertää tällä hetkellä Eurooppaa ja ilahduttaa vielä kuluvan kuukauden aikana suomalaisia fanejaan kahden keikan muodossa. Edellisen kerran Hollywood Undead käväisi Suomessa viime heinäkussa, jolloin yhtye nähtiin Red Hot Chilli Peppersin mukana Kaisaniemessä. Sittemmin yhtye on ehtinyt julkaisemaan myös tuoreimman ”Five” albuminsa ja tuokin sen myötä keikoilleen mukanaan myös uudempaa materiaalia. Hollywood Undead tullaan näkemään 26.2. Tampereen Pakkahuoneella sekä heti seuraavana päivänä Helsingin Jäähallissa Black Boxissa.

Kaaoszine tavoitti yhtyeen laulaja – basisti George ”Johnny 3 Tears” Raganin, joka haastatteluhetkellä vietti aikaansa Prahassa odotellen tulevan illan keikkaa. Kiertuehöpinöiden lisäksi puhe kääntyi totta kai myös tuleviin Suomen keikkoihin ja siihen, millaisia muistikuvia herralle on mahdollisesti Suomesta jäänyt.

Tervehdys! Kiva päästä juttelemaan kanssasi. Miten menee?

Johnny 3 Tears: Hyvin menee! Täällä me parhaillamme hengailemme ja valmistaudumme tämän illan keikkaa varten. Kaikki siis oikein loistavasti!

Olette tosiaan tällä hetkellä Euroopan kiertueellanne. Miten kiertue on kohdellut teitä tähän mennessä?

Johnny 3 Tears: Todella hyvin! On ollut ihan mahtavaa. Me tykkäämme kiertää Euroopassa keikoilla ja täällä fanit tuntuvat niin energisiltä verrattuna laiskoihin jenkkifaneihimme. Totta kai on aina myös mahtavaa päästä näkemään ja tutustumaan kaikkiin eri kulttuureihin. Olemme toki kiertäneet täällä jo pariinkin otteeseen aiemmin, mutta silti se on aina yhtä kiinnostavaa ja hauskaa päästä näkemään ja kokemaan eri maita ja kulttuureita.

Ovatko kaikki kiertueen paikat teille entuudestaan tuttuja vai onko mukana tällä kertaa mitään uutta paikkaa, jossa soitatte ensimmäistä kertaa?

Johnny 3 Tears: Tällä kertaa aikalailla kaikki näistä paikoista on meille entuudestaan tuttuja, sillä olemme kuitenkin kiertäneet Eurooppaa jo useampaan otteeseen. Tuntuu kuitenkin, että joka kerta näkemistä riittää.

Onko teillä aikaa kierrellä ja oikeasti nähdä kaupunkeja vai kuluuko vapaa-aika tien päällä johonkin muuhun?

Johnny 3 Tears: Joo, vapaapäivinä on kiva ottaa uber tai taxi alle ja lähteä aina vain kauemmas ja kauemmas kiertelemään ja katselemaan maisemia. Isoissa kaupungeissa toki näkemistä riittäisi moneksi viikoksi. Mutta joo, me siis todella käyttäydymme kuin kunnon turistit aina kun olemme kiertelemässä täälläpäin!

Käväisitte Suomessa viimeksi viime kesänä, jolloin olitte lämmittelemässä Red Hot Chili Peppersiä. Millä mielellä odotatte tulevia Suomen keikkoja? Voisi kuvitella, että nyt on kuitenkin siinä mielessä eri fiilis, että tällä kertaa keikat ovat ihan omianne?

Johnny 3 Tears: Joo totta. Olemme tainneet soittaa Helsingissä muutaman kerran ja sitten olimme siellä yhdellä festivaalilla. On kyllä totta, että nuo festivaalikeikat ovat aina todella erilaisia, verrattuna näihin omiin klubikeikkoihin. Erona on myös se, että nyt on ihan jäätävän kylmä, jos verrataan noihin festivaalikeikkoihin. Näissä omissa klubikeikoissa on paljon henkilökohtaisempi fiilis, mikä on tietysti mukavaa. Festivaaleissa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, Red Hot Chili Peppers on yksi meidän kaikkien aikojen suosikkiyhtyeitämme, joten siinäkin mielessä oli todella siisti kokemus päästä soittamaan heidän kanssaan. Odotamme kyllä innolla, että pääsemme sinne vetämään ihan oman keikkamme.

Faneja teillä myös riittää täällä Suomessa ja toinen keikoista onkin tosiaan jo loppuunmyyty. Tämähän todistaakin sen, että suomalaiset Hollywood Undead -fanit ovat valmiita juhlimaan kanssanne – jopa maanantai-iltana!

Johnny 3 Tears: Kyllä, todellakin! On mahtavaa, että ihmiset haluavat sinne takaisin. Ja se tulee muuten tuntumaan ihan lauantai-illalta hahah!

Olette tosiaan olleet täällä jo muutamaan otteeseen. Sattuuko sinulla olemaan mitään erityisiä muistoja tai asioita, jotka pomppaavat esiin Suomea ajatellessa?

Johnny 3 Tears: No tiedätkö, viimeksi kun olin Helsingissä minulla oli samaan aikaan todella hyvä ja todella huono ilta. Me menimme ulos ja päädyimme rokkibaariin juhlimaan. Illan lopussa olinkin sitten aika humalassa. Oikeastaan niin kävi myös silloin Red Hot Chili Peppersin keikalla…No kutienkin. Illan päätteeksi päädyin jättämään puhelimeni sinne baariin ja totta kai meillä olikin sitten seuraavana aamuna aikainen lento Ruotsiin. Niinhän siinä sitten kävi, että vietin seuraavat neljä viikkoa kokonaan ilman puhelintani. Itseasiassa tyyppi sieltä baarista jopa lähetti sen minulle jälkikäteen postissa. Sekään ei kuitenkaan juuri auttanut, sillä puhelimen sirut ovat niin erilaiset Euroopassa, kuin mitä ne ovat Jenkeissä. Eli lopulta kun sain sen itselleni, en saanut sitä edes toimimaan. Se oli todella hauska ilta, mutta päättyi vähän huonommin haha. Mutta ei se mitään! Se on yksi muisto mikä Suomesta tulee mieleen. Tuosta kesän keikasta myös jäi mieleen kaikki hauskat tyypit, joita tapasimme siellä. Suomalaiset tuntuvat niin vastaanottavilta ja hyväksyviltä, joten meidän on aina ollut kiva palata sinne takaisin. Joka kerta on ollut ihan mielettömän hauskaa. Suomihan myös erittäin kaunis maa. Sinäkään et ehkä itse huomaa sitä, koska asut siellä ja olet niin tottunut. Jenkeissä kaikki on vähän eh, tiedätkö? Kaikki on jotenkin niin uutta, eikä oikein mitään historiaa. Helsingissä puolestaan on ihan erilainen tunnelma. Se on todella hieno paikka ja kaikki on niin kaunista. Olemme siitä aina ihan innoissamme, kun siellä kävelee ja kiertelee.

Tuorein albuminne ”Five” julkaistiin viimevuoden lopulla ja on ehtinyt olla ulkona jo hyvän aikaa. Onko tämä tavallaan hauskempaa teille, nyt kun yleisö on jo ehtinyt oppimaan biisit ja osaavat laulaa kappaleiden mukana?

Johnny 3 Tears: On toki, yleisö on paljon energisempi ja voimakkaampi silloin. Se on aina mahtavaa nähdä. On kyllä tosiaan päässyt näkemään, kuinka yleisön reaktiot ovat muuttuneet ja kasvaneet sitä myötä, mitä kauemmin albumi on ollut ulkona. Meille itsellemme on myös virkistävää päästä vetämään uusia kappaleita. Joitain ensimmäisen albumin kappaleita esimerkiksi on tullut soitettua todella paljon, en edes osaa sanoa kuinka monta kertaa. Uutta materiaalia ei ole vielä ehditty soittamaan miljoonaan kertaan, joten se on siinä mielessä mukavaa vaihtelua meille. Soitamme kyllä aina myös ne tietyt klassikkokappaleet, mitä fanit haluavat kuulla. Se on aika hyvä sekoitus, vähän vanhempaa sekä uudempaa materiaalia.

Teillä todella riittää kappaleita, jotka menevät hyvin yhteen ison yleisön kanssa. Onko teillä ikinä vaikeuksia päättää mitkä kappaleet oikein otetaan mukaan settilistalle?

Johnny 3 Tears: Settilista on oikeastaan aika kehittyvä ja me kyllä muuntelemme sitä. Meillä on nyt kuitenkin sen verran albumeita, että voimme vähän vaihdella kappaleita ja joskus vain haluamme muuttaa jotain. Yleensä kuitenkin aloitamme kiertueen jollain tietyllä settilistalla. Meillä on se ylellisyys, että meillä todella on niin paljon kappaleita, että voimme ylipäätään vaihdella ja muunnella mitä haluamme milloinkin soittaa. Tiedätkö, voimme vähän tarkkailla yleisöä ja rakentaa sitä mukaan listaa eteenpäin. Se ei siis ole mikään kiveen hakattu juttu, vaan muuntelemme sitä aina kun siltä tuntuu.

Mikä on tämän hetkinen suosikkisi vetää livenä?

Johnny 3 Tears: Tämän hetken suosikki on varmaankin ”Renegade”. Se on todella energinen kappale ja myös yleisö tuntuu pitävän siitä paljon. Meille ei oikein ole muita sen tyylisiä kappaleita, joten se on todella hauska ja samalla virkistävä kappale soittaa livenä. Siitä olen tykännyt viime aikoina eniten.

Huomasin, että teillä on ainakin osalle keikoista myynnissä myös VIP-lippuja. Onko noiden meet & greet – tapahtumien kautta jäänyt jotain erityisiä kohtaamisia mieleen?

Johnny 3 Tears: Haha, oikeastaan joka ikinen tapaaminen on hauska ja mieleenpainuva. Kaikki ns. die hard -fanit ovat esimerkiksi huippuja. Minusta on hienoa, että pääsemme tapaamaan niin paljon fanejamme ja tyyppejä, jotka ylipäätään kuuntelevat meitä. Jotkut heistä ovat myös ihan mielettömiä taiteilijoita. Jään ihan sanattomaksi, kun näen heidän taideteoksiaan. Minulla – tai itseasiassa kaikilla meistä – on ihan oma huone kaikille saamilleni piirrustuksille ja taideteoksille. Osa niistä on ihan uskomattoman hyviä ja uskomattoman ammattimaisen näköisiä. On tietysti kiva saada niitä lahjoina, mutta minusta on mahtava ylipäätään nähdä kuinka lahjakkaita he ovat. Rakastan kun pääsen kehumaan ja kannustamaan heitä, varsinkin niitä ihan nuorimpia tyyppejä. Oli kyse sitten piirrustuksista tai vaikka musiikista, minusta on hienoa tavata heitä ja kehottaa heitä jatkamaan ja luottamaan taitoihinsa. Itsehän en siis osaa piirtää yhtään mitään, joten olen aina yhtä äimistyneenä kun näen näitä mahtavia taideteoksia. Kaikki tapaamani tyypit ovat niin mukavia, lahjakkaita ja fiksuja tyyppejä. Tässä maailmassa tapahtuu koko ajan kamalia asioita, mutta aina kun tapaan näitä hienoja tyyppejä, tuntuu että ehkä maailma ei olekaan niin hirveä paikka. Tiedätkö? Tulee sellainen fiilis, että jos täällä kerran on näin hienoja ihmisiä, niin ehkä kaikki tuleekin lopulta menemään ihan hyvin.

Olette siinä mielessä mahtava live-yhtye, että mielestäni osaatte ottaa huomioon koko yleisön ja yritätte todella saada joka ikisen hyvälle tuulelle. Mitä itse ajattelet Hollywood Undead -keikoista?

Johnny 3 Tears: Meillä on paljon synkkiä kappaleita ja raskaampia kappaleita, joille on aina paikkansa keikoilla sekä albumeilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että ihmisillä tulisi aina olla hauskaa keikoilla. Keikoille tulijat haluavat aina hetkeksi irtautua työstä tai koulusta tai mistä ikinä. He haluavat vain unohtaa ja keskittyä nauttimaan. Sitä me myös keikoillamme yritämme tavoitella. Haluamme, että kaikki lähtevät keikalta ennen kaikkea iloisena – iloisempana kuin mitä he olivat tullessaan sisään. Totta kai siinä on myös yleisön ja meidän välinen vuorovaikutus, sillä jos yleisöllä on hauskaa, on meilläkin lavalla hauskaa. Sanoisin, että se on meidän asenteemme keikkoja kohtaan. Me haluamme, että ihmiset saavat jotain rahojensa vastineeksi, pienen tauon elämästään. Ihmiset pääsevät nauttimaan olostaan ja pitämään hauskaa ja se on meille kaikkein tärkeintä.

Haluatko lopuksi heittää jotain terveisiä Kaaoszinen lukijoille ja keikkoja odottaville faneillenne täällä Suomessa?

Johnny 3 Tears: Kyllä! En malta odottaa, että pääsemme näkemään teitä kaikkia. Meillä on siellä myös joitain ystäviä, joita on kiva päästä näkemään. On aina ilo tulla takaisin ja nähdä teitä kaikkia ja odotamme keikkoja kovasti. Itseasiassa aina Euroopan kiertueilla meillä on muutamia tiettyjä kaupunkeja, joita odotamme eniten ja Helsinki on ehdottomasti yksi niistä. Toivottavasti kaikki te siellä olette yhtä innoissanne, keikoista tulee mahtavat!

Kiitos kovasti, että sain jutella kanssasi! Pitäkää hauskaa illan keikalla!

Johnny 3 Tears: Kiitos kovasti itsellesi, tämä oli hauskaa. Vietähän hyvä ilta itsekin!

Kommentit