Pian Suomeen saapuvan Machinae Supremacyn Andreas Gerdin: ”Tuomme pöytään parhaimpamme”

Ruotsalainen Machinae Supremacy julkaisi tuoreimman ”Into The Night World” -albuminsa viime vuoden lopulla. Alkuvuodesta tuoreen albumin tiimoilta mm. Amerikassa kiertänyt ja pian Suomeenkin kiertueelle saapuva yhtye tunnetaan musiikistaan, joka yhdistelee keskenään videopelien äänimaailmoja sekä metallia. Sid-metalliksikin itseään tituleeraava yhtye saapuu ilahduttamaan suomalaisia fanejaan neljän keikan verran ja tällä kertaa kiertueen lämmittelijöinä tullaan näkemään kotimaiset yhtyeet Blind Channel ja One Morning Left.

Kaaoszine tavoitti yhtyeen basistin Andreas ”Gordon” Gerdinin tulevan Suomen visiitin tiimoilta ja keskusteli tämän kanssa tulevan kiertueen lisäksi myös aiemmasta Amerikan kiertueesta. Kiertuemietteiden lomassa Andreas paljasti mm. mitä tulevilta Suomen keikoilta on odotettavissa, millaisia kappaleita settilistalle valikoituu sekä jakoi mieleenpainuvimpia muistojaan aiemmilta kiertueilta.

Hei Andreas! Kiva päästä juttelemaan kanssasi. Miten menee?

Andreas: Hei! Menee ihan superisti, kiitos kysymästä!

Jututin teitä viime vuoden puolella juuri ennen ”Into The Night World” – albumin julkaisua. Nyt albumin julkaisusta on kulunut jo hieman aikaa ja olette päässeet sen tiimoilta kiertämään maailmalla. Miten albumin julkaisun jälkeinen elämä on sujunut?

Andreas: On ollut aika hektistä. Albumin julkaisu itsessään pitää sisällään todella paljon suunnittelua ja sitten on vielä kiertueet päälle. Albumin ohella aloimme myös työstämään ”Jets’n’Guns”-peliin soundtrackia, joten sen parissa on myös riittänyt tekemistä. Tämän kaiken lisäksi mahdutimme aikatauluumme nyt huhtikuussa rumpalimme isäksi tulemisen eli joo, on ollut aika kiireistä viime aikoina.

Tammikuussa te kiersitte USA:ssa, joka oli teidän ensimmäinen kiertueenne siellä, eikö? Kerro vähän miten kiertue siellä sujui ja millainen se kokemuksena oli?

Andreas: Joo, se oli ensimmäinen kiertueemme siellä. Tien päällä on aina mukavaa; me todella nautimme, kun pääsemme tapaamaan fanejamme ja muita yhtyeitä. Seuranamme oli erittäin lahjakas texasilainen bändi Urizen ja heidän kanssaan saimme soittaa aika monessa eri kaupungissa ja maanosassa. Se oli todella huippua! Jossain paikoissa soitimme keskellä viikkoa, joten silloin yleisöä oli hieman vähemmän puoleisesti. Mutta side, mikä muodostui meidän ja yhtyeidemme välille, se oli kyllä ihan mieletön! Mahtava reissu kaiken kaikkiaan!

Esiinnyitte Jenkeissä monilla suurilla lavoilla ja areenoilla, mukaan lukien MAGFesteillä. Mikä oli oma suosikkisi kaikista esiintymispaikoista?

Andreas: MAGFest on aina ihan mieletön, mutta sitä lukuun ottamatta sanoisin että Trees Dallasissa tai St.Vitus baari Brooklynissa, New Yorkissa. Mahtavia paikkoja kumpikin ja molemmissa oli hieno yleisö!

Onko jotain erityistä kohokohtaa, mikä kiertuetta muistellessa tulisi ensimmäisenä mieleen?

Andreas: Ehdottomasti. Viimeinen show Dallasissa oli varmasti mieleenpainuvin kaikista. Shown lopuksi muut bändit liittyivät seuraamme ja hyppäsivät lavalle. Homma lähti ihan käsistä – vessapaperia lensi ja lavalla heilui hullu tiedemies. Oli myös vähän vaikea nähdä eteensä, kun päässä oli sisäänrakennetuilla ajovaloilla varustetut suojalasit…haha! Toki paljon muutakin jäi mieleen, kiertueella oli niin paljon hienoja hetkiä.

Onko kiertueilla tapahtunut mitään muita hauskoja kommelluksia tai outoja tilanteita?

Andreas: Tuon edellisen kertomani lisäksi tapahtui kyllä yksi toinenkin hauska juttu. Kaksi jäbää olivat olleet kolmella edellisellä keikallamme ja neljännellä eli viimeisellä Tomi sitten meni ja myi kitaransa halvalla toiselle heistä. Sitten ajattelin, että en minäkään halua roudata bassoani koko matkaa takaisin kotiin, joten myin basson sille toiselle kaverille – nimmareiden ja kuvan kera totta kai! Sen jälkeen vietimme Dallasissa vielä muutaman päivän ja ne kaksi kaveria esittelivät meille paikkoja ja kiertelimme ympäriinsä heidän kanssaan.

Olette pian tulossa Suomeen kiertueelle, vihdoinkin! Millä mielellä odotatte sitä?

Andreas: Oi, olemme todella innoissamme! Suomi on meille koti! Odotamme kovasti kaikkia keikkojamme siellä ja toivomme tuovamme hyvän shown faneillemme.

Suomen keikoilla lämmittelijöinä nähdään Blind Channel ja One Morning Left. Olivatko he teille entuudestaan tuttuja?

Adreas: Kyllä vaan, kaksi hyvin lahjakasta yhtyettä. Olemme kuulleet heistä molemmista ja onkin hauska päästä tapaamaan heidät. Toivottavasti meillä on myös aikaa päästä näkemään heidän koko settinsä.

Onko faneissa ja yleisöissä suuria eroja eri maiden välillä?

Andreas: On kyllä. Eroavaisuuksia oli tosin myös pelkästään USA:n sisällä, sillä se on niin suuri maa. Mutta yhtäläisyyksiäkin on toki paljon. Monilla tapaamillamme faneilla on esimerkiksi hyvin samanlaiset taustat, kuten se mistä he tulevat ja miten he ns. katsovat maailmaa. Me rakastamme suomalaisia fanejamme; he ovat fiksuja, avoimia ja ystävällisiä ja ennen kaikkea he rakastavat musiikkia.

Mitkä ovat ylipäätään fiiliksesi kiertueita kohtaan?

Andreas: No, kiertue-elämä on ylellistä kurjuutta. Yhdellä hetkellä kirjoittelet nimmareita ja saat ilmaisen kaljan kouraasi, kun taas seuraavaksi yrität metsästää suihkua (lämpimällä vedellä) ja paikkaa jossa pestä t-paitasi, sukkasi ja alusvaatteesi, jotta sinua ei heitettäisi pihalle bussista roskatynnyrimäisen hajusi takia. Saat viettää aikaa rakastamiesi ystäviesi kanssa, mutta samaan aikaan he ovat kanssasi ihan KOKO AJAN! Se voi olla välillä todella turhauttavaa. Luulen tosin, että kaikki muuttuu mukavammaksi kiertue kiertueelta. Homma helpottuu, kun oppii miten voi käsitellä omaa tuskaisuuttaan ja oppii nauttimaan kaikista niistä hienoista ja hyvistä hetkistä.

Onko teillä tien päällä ollessa jotain omia traditioita?

Andreas: No, lausahdus “Beer o’clock” on aika kovassa käytössä…

Teillä on paljon materiaalia, joten iskeekö ikinä valinnan vaikeus settilistaa rakentaessa? Miten valikoitte soitettavaksi päätyvät kappaleet?

Andreas: Useimmiten meillä on joitain biisejä, joita itse todella rakastamme soittaa ja joiden ajattelemme toimivan yleisön kanssa. Ne ovat ne tärkeimmät kappaleet. Sen lisäksi mukaan otetaan totta kai kappaleita uudelta albumilta ja lopuksi vain yritämme saada aikaan hyvän sekoituksen uudempia ja vanhempia kappaleita. Joskus totta kai on vaikea valita kaikkien kappaleiden välillä. Kolmetuntisella keikalla saisimmekin ehkä vedettyä ihan jokaisen oman suosikkikappaleen, mutta sellaisia keikkoja varten tarvittaisiin sitten vähän isompi fanipohja.

Anna muutama esimerkki, mitkä kappaleet ovat ehdottomasti pakollisia settilistalla?

Andreas: Jotkut kappaleet ovat melkeinpä aina listalla. Esimerkiksi ”Force Feedback”, ”Through The Looking Glass”, “Dark City” ja “Laser Speed Force” ovat sellaisia kappaleita. Mutta niitäkin voidaan tosin vaihdella tietyillä keikoilla. Riippuu aina itse keikasta, sen ajankohdasta ja sen sellaisesta. Aina uuden albumin tullen settilista tosin vaihtuu ihan kokonaan. Uusien kappaleiden tullen joidenkin vanhempien täytyy lähteä, joten on mahdotonta saada kaikkia yleisön suosikkeja tai edes omia lemppareitaan mukaan.

Mikä on ollut oma viimeaikainen suosikkisi soittaa livenä?

Andreas: Viimeaikoina se on ollut ”Twe27ySeven”, uudelta albumiltamme. Se on todella hauska kappale soittaa livenä. Livenä se on itse asiassa jopa parempi kuin albumilla!

Miten kuvailisit Machinae Supremacyn keikkaa sellaiselle, joka ei ole keikallanne koskaan käynyt?

Andreas: Tiivistettynä näin: hyviä kappaleita ja paljon positiivista energiaa, niin bändiltä kuin yleisöltäkin!

Mitä suomalaiset fanit voivat tulevilta keikoilta odottaa?

Andreas: Hyvää meininkiä ja hauskoja hetkiä! Me tuomme pöytään parhaimman ”ykköspelimme” ja toivomme, että fanit tekevät samoin. Soitamme kappaleita uudelta albumilta, vanhempia säveliä unohtamatta. Suosittelen tulemaan paikalle ja juhlimaan kanssamme!

Miltä bändin kesän suunnitelmat näyttävät tällä hetkellä?

Andreas: Tämä kesä ei ole vielä ihan täyteen buukattu, joten me olemme vielä saatavilla kesän keikoille. Jos mitään ihmeellistä ei kuitenkaan ilmaannu, me jatkamme soundtrackin parissa työskentelyä ja syksyn kiertueiden suunnittelua.

Haluatko lopuksi lähettää terveisiä Kaaoszinen lukijoille ja keikkoja odottaville Machinae Supremacyn faneille täällä Suomessa?

Andreas: Haluamme kiittää fanejamme kaikesta saamastamme tuesta ja mahtavasta energiasta keikoillamme. Ja kaikille Kaaoszinen lukijoille, jotka eivät ole vielä kuulleet meistä, haluaisin vain sanoa; Tsekatkaa! Nyt! Heti! Ette tule pettymään.

Kiitos kovasti haastattelusta ja onnea kiertueelle!

Andreas: Kiitos! Rock on!

https://www.facebook.com/machinaesupremacy/

Machinae Supremacy Suomessa
ke 24.5.2017 Kuopio, Henry’s Pub (liput 15 e + toim.kulut Livetosta)
to 25.5.2017 Tampere, Klubi (+ One Morning Left, liput 16 e + toim.kulut Tiketistä)
pe 26.5.2017 Joensuu, Kerubi (+ One Morning Left, liput 14 e + toim.kulut Tiketistä)
la 27.5.2017 Helsinki, Nosturi (+ Blind Channel, One Morning Left, liput 18 e + toim.kulut Ticketmasterista)

Kommentoi julkaisua