Pieni annos tuhoa ja kaaosta tuntuu hyvältä – arviossa FRΩNT-yhtyeen EP-julkaisu ”Antichrist Militia”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 3.6.2020

Kotimainen FRΩNT on tulittanut tylyä tummanpuhuvaa äärimusiikkia viiden vuoden ajan. Musta sotakone syöksee tuoretta black metalia ilmoille uuden pienjulkaisun ”Antichrist Militia” muodossa. Kun edellisestä kokopitkästä ”Iron Overkill” (2016) on vierähtänyt hetki aikaa, on nyt hyvä aika katsastaa, minkälaisessa kuosissa lahtelainen panssarikolonna mahtaa olla.

Paketti vaikuttaa EP-julkaisuksi ensipuraisuna laadukkaalta. Likaisilla ja tummanpuhuvilla soundeilla varustetun tuotoksen anti ei tempolla säästele, vaan nopeus ja tuhoisa soitto ovat suurta valttia. ”Doom Occult Legion” -inton päättyessä ”Antichrist Militia” iskee tärykalvolle niin melkoisella lekalla, että hyvältä tuntuu. Viiden minuutin myrsky on onnistuttu tekemään mielenkiintoiseksi, josta ei ote hellitä. Ei edes ”Iron Front” ja ”Venom & Salt” kappaleiden aikana. Lupaavaa tavaraa kaikin puolin!

Ote hiipuu hetkeksi keskitempoisen ”Mouths Of Warin” aikana, mutta ”Machinegun Blasphemy” fiksaa valuvan aukon. Täysin napakymppiin ei osuta, mikäli verrataan edellisiin kappaleihin, mutta ”Machinegun Blasphemy” päättää mallikkaasti yli kahden minuutin mittaisen black metal -sodan.

”Antichrist Militia” -julkaisu vaikuttaa hyvältä esimaulta, mikäli FRΩNTilta on jossain vaiheessa tulossa lisää tuotantoa. EP-julkaisulla on onnistuttu osittain hienosäätämään niitä pienvikoja, joita bändin debyytiltä löytyy. Rujo soitto kuulostaa mainiolta, sillä kaoottisen ja tuhoisan soiton lisäksi julkaisu on myös samaan aikaan kiinnostava. Jos FRΩNT saa pidettyä suuntansa tähän tyyliin, ovat uudet julkaisut mahdollisesti terästäkin kovempaa jälkeä.

8/10

Kappalelista:

1. Doom Cult Legion
2. Antichrist Militia
3. Iron Front
4. Venom & Salt
5. Mouths Of War
6. Machinegun Blasphemy

FRΩNT Bandcamp

FRΩNT Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa