Pikavipillä unelmien keikalle

Pikavipillä unelmien keikalle? Miltä kuulostaa? Vastasit todennäköisesti, että erittäin huonolta, eikä ihme, sillä pikavipeillä on huono maine. Ne ovat johtaneet ylivelkaantumiseen ja taloudenhallinnan ongelmiin Suomessa jo pitkän aikaa. Tilanne on kuitenkin nyt hieman muuttunut. Pikavippejä niiden negatiivisessa muodossa ei enää ole. On vain vakuudettomia luottoja, joiden korko on rajattu maksimiin Suomen valtion toimesta.

Pikavipin avulla matkustaminen tai vaikkapa keikalla käyminen ei ole enää niin huono asia. Vakuudeton luotto on hyvä keino boostata omaa taloutta silloin, kun rahapussi on tyhjä, mutta menoja olisi. Sen sijaan, että jättäisit jotain kivaa kokematta tai tinkisit hurjasti muista menoista, voit hyödyntää lainan ja tehdä lainarahalla jotain kivaa. Muista kuitenkin maksaa se tehokkaasti pois, jotta ongelmia ei synny.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka hyödyntää pikavippiä näppärästi ja niin, että ongelmia ei synny. Lue eteenpäin ja opit, kuinka saada pikavippi nopeasti !

Mikä on pikavippi?

Mikä on pikavippi? Suurin osa ajattelee sanan pikavippi kuullessaan varmaankin niitä 2000-luvun alun vippejä, joita mainostettiin muun muassa televisiossa. Noiden vippien todellinen vuosikorko oli järkyttävän korkea ja ongelmia syntyi.

Alunperin pikavippi ei ollut kuitenkaan huijauksen ja ongelmien lähde. Pikavippi on oikeastaan samanlainen vakuudeton kulutusluotto, kuin vaikkapa pankin tai rahoituslaitoksen myöntämä autolaina tai venelaina. Vakuudeton luotto on laina, joka ei vaadi vakuuksia eli sen voi saada panttaamatta omaisuutta tai asettamatta henkilötakaajaa.

Vakuudeton luotto sopii luottotuotteeksi sellaisiin tilanteisiin, jossa rahoitusta tarvitaan, mutta vakuutta ei ole. Esimerkiksi asunnot tai kiinteistöt kannattaa asettaa vakuudeksi niitä ostettaessa, sillä näin pankin riski pienenee ja asiakas saa paremman koron. Opintolaina ja ASP-laina ovat valtion takaamia ja näin niiden korot ovat aina matalalla. Mikäli vapaata vakuutta ei ole ja valtion takaama laina ei ole mahdollisuus, jää jäljelle yleensä vakuudeton luotto, jota myös pikavipiksi kutsutaan.

Mutta mistä pikavipin tai pikalaina saa? Kuinka lainaa kannattaa hakea ja kannattaako se ylipäätään? Lue eteenpäin ja opi!

Mistä saada pikavippi?

Pikalaina on helppo hakea ja saada. Nykyään lainan hakeminen käy helposti netistä. Kuluttajan tarvitsee vain saapua jollekin netin lukuisista lainasivustoista, antaa tarvittavat tiedot, pyytää lainatarjousta ja odottaa vastauksia. Käytännössä sinun tulee tietää, paljonko lainaa haluat ja kuinka pitkäksi aikaa. Lisäksi sinun pitää antaa henkilötietos, tiedot tuloistasi sekä mahdollisen rinnakkaishakijan tiedot. Pankit ja rahoituslaitokset lähettävät tarjouksensa 24:n tunnin sisällä.

Kun olet saanut lainatarjoukset, vertaile ne. Lainan kilpailutus kannattaa aina, sillä todellisia vuosikorkoja vertailemalla saat selville sen, mikä laina sinun kannattaa ottaa. Halvimman lainan valitseminen saattaa säästää isojakin euromääriä vuodessa.

Varsinainen lainasopimus tehdään pankin tai rahoituslaitoksen kanssa suoraan. He arvioivat lainanhakijan riskitason ja muun muassa sen, voiko kyseinen ihminen ylipäätään saada lainaa. Mikäli sinulla on luottotiedot, työpaikka tai eläketuloja ja olet täysi-ikäinen, voit useimmiten saada lainan.

Mutta kannattaako pikavipin ottaminen? Jatka lukemista ja kerromme rehellisen mielipiteemme.

Kannattaako pikavipin ottaminen?

Pikavipin ottaminen kannattaa tai ei kannata hieman tilanteesta riippuen. Mikäli käyt töissä tai saat eläkettä, eli sinulla on säännölliset tulot ja pystyt siis maksamaan lainaa reippaaseen tahtiin takaisin, sen ottaminen voi hyvinkin kannattaa.

Olemme täällä unelmiamme varten. Mikäli se, mitä olet aina toivonut, on esimerkiksi jonkin bändin keikka tai vaikkapa matka jonkin bändin alkujuurille, on sen toteuttaminen juuri sinulle mielekästä. Haaveiden ja unelmien toteuttamisessa ei kannata aina priorisoida rahaa, sillä kaikkein hauskimmat asiat eivät aina ole toisten mielestä kaikista järkevämpiä. Seuraa siis unelmiasi, ja mikäli unelmien toteuttaminen vaatii väliaikaista ja lyhytaikaista rahoittamista, voi vakuudeton luotto eli pikavippi olla hyvä ratkaisu.

Ole kuitenkin varovainen, sillä pikavippien korot ovat aina korkeampia kuin vaikkapa asuntolainan tai opintolainan. Mikäli saat esimerkiksi opintolainaa, kannattaa se hyödyntää ensisijaisesti. Vakuudeton luotto on kuitenkin hyvä ratkaisu, mikäli sen takaisinmaksu onnistuu, eivätkä korot ehdi nousemaan taivaisiin. Suomen valtion korkokaton ansiosta samanlaista velkakierrettä ei onneksi enää pääse syntymään, kuin vaikkapa pahamaineisten, vanhan mallisten pikavippien aikoina.

Harkitse siis lainan ottamista unelmiesi täyttämistä varten, sillä siinä ei ole mitään hävettävää. Toivottavasti unelmasi täyttyvät!

Kommentoi julkaisua