Piledriver – Brothers In Boogie

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 2.1.2017

piledriver-brothers-in-boogieViikatemies oli viime vuonna ahkera ja maailma jää kaipaamaan monia musiikin suuria nimiä. Viimeisempien joukoissa poistui muun muassa brittiläisen rock-yhtye Status Quon kitaristi Rick Parfitt. Parfitt oli pitkän linjan muusikko ja liittyi yhtyeeseen vuonna 1967, jolloin myös yhtye vakiinnutti nykyisen nimensä. Kitaristilla oli suunnitelmissa tehdä vielä useampi vuosi töitä musiikin parissa, mutta toisin kävi. Kitaristin menetys tuskin on kuolinisku Status Quolle, mutta varmasti vaikuttaa yhtyeeseen.

Status Quon lähes puoli vuosisataa kestänyt ura on jo jättänyt jälkensä maailmaan. Yhtyeen kappale ”In The Army Now” on bändin yksi tunnetuimmista, vaikka ei edustakaan yhtyeen rock-soundia kovin hyvin. Luonnollisesti mammuttiaseman saavuttaneita yhtyeitä ihannoidaan ja heidän kappaleitaan jäljitellään innokkaasti muiden toimesta. Jotkut yhtyeet jopa perustavat koko tuotantonsa täysin muiden yhtyeiden kappaleiden soittamiselle. Näin tekee myös saksalainen tribuuttiyhtye Piledriver, joka on tehnyt kunniaa brittiyhtyeelle jo pari kymmentä vuotta. Kolmannella studioalbumilla, ”Brothers In Boogiella” ei tosin ole kuin kaksi Status Quon alkuperäistä kappaletta (”Drifting Away” ja ”Don’t Think It Matters”), mutta brittiyhtyeen jalanjäljillä jatketaan. Kolmas levy sisältää pääosin yhtyeen itse tuottamia kappaleita ja lopputulos on mielenkiintoinen – kappaleista tunnistaa Status Quomaisia piirteitä, mutta Piledriver tuo selkeästi esille myös oman raskaamman kädenjälkensä. Esimerkiksi ”Natural Born Rockers” kuulostaa häijylle, röyhkeästi jammaavalle ja raskaammalle kuin mitä Status Quolle voisi kuvitella. Saksalaisyhtye on halunnutkin tuoda tällä levyllä musiikkia myös muille kuuntelijoille ja se on ollut rohkea, mutta myös hyvä ratkaisu.

”Brothers In Boogie” on myös visuaalisesti hienosti toteutettu – levy on pahvikansien sisällä ja etukannessa komeilee kolme pitkälettistä ukkoa kitarat ja basso kourissaan. Kuvan etualalla on kaksi petrolitynnyriä, joista pursuaa lieskoja. Albumin sisältä löytyy myös omistuskirjoitus yhtyeen kannattajille, jossa Piledriver korostaa kannattajiensa merkitystä yhtyeelle. ”Brothers in Boogie” sisältää 13 kappaletta ja päälle vielä kaksi bonusraitaa, jotka ovat singlejulkaisuja ”Rock In A Crossfire-Hurricanesta” ja ”Last Wordsistä” – pituutta kiekolla on yli tunti, joten siinä on rockin ystäville kerralla runsaasti kuunneltavaa. Levyltä löytyy monipuolisuutta: sieltä löytyy suoraviivaisia rockralleja, hiukan progempia vetoja ja myös yksi fiilistelykappale, ”Last Words”. Edellä mainittujen lisäksi muita erottuvia kappaleita ovat korvamato ”Rat Fat Boogie”, joka muistuttaa nimensä puolesta Deep Purplen ”Rat Bat Bluesia” (josta innoitus varmaankin kumpuaa). Toinen singlejulkaisu ”Rock In A Crossfire-Hurricane” on kuin Status Quon toinen ruumiillistuma. ”Frantic Groove” on albumin ainut instrumentaalinen kappale. ”Drifting Away” ja ”Lollipop Lolita” ovat kuumottavia rockralleja, joista jälkimmäinen nimensä puolesta voisi olla sukua Status Quon ”Long Legged Lindalle”. Pitkäsoiton viimeinen kappale ”Last Words” vaikuttaa alkunsa puolesta pehmolta päätökseltä, mutta kappaleen luonne muuttuu mahtipontiseksi ja rokkaavaksi, mikä pelastaa tilanteen.

Äänimaailmansa ja olemuksensa puolesta ”Brothers In Boogie” menisi täydellisesti Status Quon albumista. Levy on ehtaa old school rock ’n’ rollia, sitä ei käy kiistämään, mutta on siinä muutakin. Piledriver tuo levyllä hienosti esille omaa soundiaan, joka erottuu tietenkin vokalistin äänen avulla, mutta myös yhtyeen jäsenten yli 20 vuoden kokemuksen ansiosta. Levy on kuin Piledriverin ja Status Quon fuusio – se on rokkaava, koukuttava, jammaava ja ennen kaikkea huikea kuunteluelämys. Piledriver mainostaa itseään Euroopan hienoimpana Status Quo -tribuuttibändinä eikä se ole liioittelua. Yhtye todistaa myös sen, että vaikka se onkin tribuuttiyhtye, pystyy se myös itse tuottamaan laadukasta musiikkia.

9+/10

Kappalelista:

 1. One Way To Rock
 2. Together
 3. Rock In A Crossfire-Hurricane
 4. Good Times
 5. Natural Born Rockers
 6. Fat Rat Boogie
 7. Mountain
 8. Frantic Groove
 9. Don’t Think It Matters
 10. Drifting Away
 11. Queen Obscene
 12. Lollipop Lolita
 13. Last Words
 14. Rock In A Crossfire-Hurricane (Single version)
 15. Last Words (Single version)

Piledriver Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat