Pink Floyd -legenda Roger Waters kertoo jälleen mielipiteitään: pitää Ukrainan sodan syynä Naton laajenemista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 8.8.2022

Pink Floydista ja soolourastaan tunnettu muusikko Roger Waters on antanut elämänsä aikana monia kärkkäitä lausuntoja ja ottanut aktiivisesti kantaa eri asioihin, kuten esimerkiksi Israelin ja Palestiinan väliseen konfliktiin. 

Nyt Waters on kertonut jälleen poliittisia näkemyksiään tuoreessa CNN-kanavan haastattelussa. Haastattelussa Watersia pyydettiin avaamaan tarkemmin näkemystään siitä, miksi Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on hänen mielestään sotarikollinen. Waters oli nimittäin sisällyttänyt uuden kiertueensa sekaan osuuden, jossa ruudulla esiteltiin joukko sotarikollisia. Joukosta löytyi myös Joe Biden.

”Ensinnäkin hän lietsoo tulta Ukrainassa – se on valtava rikos. Miksi Yhdysvallat ei rohkaise [Volodymyr] Zelenskyia, presidenttiä, neuvottelemaan, jolloin vältettäisiin tarve tälle hirvittävälle, hirvittävälle sodalle, joka tappaa… emme edes tiedä kuinka monta venäläistä”

Kun haastattelija Michael Smerconish huomauttaa, että Waters syyttää vastauksessaan hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Ukrainaa, tämä vastaa:

”No, mikä tahansa sota, milloin se alkoi? Kun katsoo historiaa, voi sanoa: ’Se alkoi tuona päivänä’. Voidaan sanoa, että se alkoi vuonna 2008 – tässä sodassa on pohjimmiltaan kyse Naton toiminnasta ja reaktiosta, kun se työntyi Venäjän rajalle asti, mitä se lupasi olla tekemättä, kun [Mihail] Gorbatshov neuvotteli Neuvostoliiton vetäytymisestä koko Itä-Euroopasta.”

Lisäksi Watersilla on sanottavaa myös Kiinan ja Taiwanin tilanteesta:

”Taiwan on osa Kiinaa. Koko kansainvälinen yhteisö on hyväksynyt sen ehdottomasti vuodesta 1948 lähtien. Jos et tiedä sitä, et lue tarpeeksi. Uskotte oman puolenne propagandaa. Et voi käydä keskustelua ihmisoikeuksista ja Taiwanista ilman, että todella luet aiheesta.”