Pink Floyd -muusikko Roger Waters ei sallinut Facebookin lisensoivan ”Another Brick In The Wall Part 2” -klassikkoaan: haukkui Zuckerbergin perään

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.6.2021

Pink Floydista ja soolourastaan tunnettu muusikko Roger Waters on antanut elämänsä aikana monia kärkkäitä lausuntoja ja ottanut aktiivisesti myös kantaa eri asioihin, kuten esimerkiksi Israelin ja Palestiinan väliseen konfliktiin.

Nyt Waters on tulistunut Facebookin perustajalle, Mark Zuckerbergille. Facebook oli esittänyt suurta summaa vastaan pyynnön saada käyttää Pink Floydin vuoden 1980 klassikkoa ”Another Brick In The Wall Part 2” suositun kuvapalvelu Instagramin markkinointiin.

”Vastaus on: haista paska! Ei tule kuuloonkaan. He haluavat vain käyttää sitä [kappaletta] tehdäkseen Facebookista ja Instagramista vielä entistäkin isompia ja vaikutusvaltaisempia, jotta he voivat jatkaa kaikkien tässä huoneessa olevien sensurointia ja estää Julian Assangen tarinan levittämisen”, Waters kertoo WikiLeaksin perustaja Julian Assangen vapauttamista ajavassa tilaisuudessa. Waters jatkaa:

”En aio olla osallisena tähän hevonpaskaan, Zuckerberg. Ajattelehan, miten tämä pieni mulkku, joka aloitti toimintansa arvioimalla naisten ulkonäköä, on koskaan saanut minkäänlaista valtaa? Mutta tässä hän nyt on. Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista idiooteista.”