Pink Floyd päivitti profiilikuvansa ”The Dark Side Of The Moon” -albuminsa juhlavuoden kunniaksi – osa faneista suuttui logon sateenkaaresta: ”Yritättekö olla woke?”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 20.1.2023

Progressiivisen rockin legenda Pink Floyd juhlistaa tänä vuonna klassikkoalbuminsa ”The Dark Side Of The Moonin” 50-vuotisjuhlia. Albumi julkaistiin vuonna 1973, ja se on pysynyt yhtenä rockin klassikoista.

Bändi juhlistaa levyä massiivisella erikoisjulkaisulla. 24. maaliskuuta ilmestyvä box set sisältää uudelleenmasteroidun levyn cd:nä ja vinyylinä, sekä myös blu-rayn ja dvd:n.

Juhlavuoden kunniaksi Pink Floyd vaihtoi myös sosiaalisessa mediassa profiilikuvaansa logoon, jossa yhdistyvät numero 50 sekä levyn kannesta tuttu kolmio ja sateenkaari.

Osa faneista näyttää kuitenkin närkästyneen, sillä kuvan kommenttikenttään ilmestyi vihaisia kommentteja. Osa kommentoijista syytti bändiä ”woketuksesta” ja ”gay pride -juhlinnasta”.

”Vau, jopa Pink Floyd mielistelee? Eikä ole edes kesäkuu!” yksi kommentoija valittaa viitaten kesäkuisin juhlittavaan pride-kuukauteen.

”Mikä yhteys on muka Pink Floydin mestariteoksen ja LGBT:n välillä?”, toinen pohtii.

”Sateenkaari on pilalla. Se kaikki on aivopesua, jolla pilataan lastemme elämät”, kolmas virkkoo.

Osa kommenteista on luonnollisesti sarkasmia ja ivailua, mutta on yllättävää, miten moni bändin faneista on tuohtunut sateenkaarisymbolista, jota bändi on käyttänyt jo 70-luvulta asti albuminsa yhteydessä.