Piristystä marraskuun synkkyyteen – arvostelussa Steve ’n’ Seagullsin ”Another Miracle”

Kirjoittanut Tia Salmela - 25.11.2020

Suurta huomiota ulkomailla ansainnut kotimainen Steve ´n´ Seagulls on nyt julkaissut neljännen albuminsa nimeltään ”Another Miracle”. Albumin biisilista on varsin vaikuttavan oloinen ja se luonnollisesti sisältää covereita, mutta myös yhtyeen omaa materiaalia. Muutamia omia biisejä oli jo edelliselllä ”Grainsville”-albumilla, mutta tällä kertaa niitä on enemmän kuin covereita. Vuonna 2018 julkaistu ”Grainsville” tuntui nostavan Steve ´n´ Seagullsin täysin uusiin sfääreihin, mutta pystyykö yhtye pitämään ”Another Miraclella” tämän korkean tason?

Mikä olisikaan parempi tapa käynnistää ”Another Miracle” kuin cover-versio Metallican ”Master of Puppetsista”. Kun tuttu riffi lähtee käyntiin, bileet on taattu! Vaikka itse biisi onkin aika kulutettu, eikä Metallica oikein maistu tälle toimittajalle, niin jollain kierolla tavalla tämä toimii Steve ´n´ Seagullsin vetämänä. Ihanat taustalaulut kertsissä kruunaavat tämän albumin aloitusbiisin.

Seuraavana kuullaankin yhtyeen oma biisi nimeltään ”Joe´s Little Baby”, joka kumartaa kovin vahvasti kantrin suuntaan. Pääosassa tässä kappaleessa on luonnollisesti banjo. Myös ”Uprising” on Steve ´n´ Seagullsin omaa tuotantoa ja edeltävää vetoa menevämpi kipale. Tarttuvan kertsin sisältävä kappale toimii ainakin livestriimikeikan perusteella loistavasti livenä.

Raidalla neljä on ”Sweet Maria”, joka alkuun herätti varsin ristiriitaisia tuntemuksia. Muutaman kuuntelukerran jälkeen tämä on oma ehdoton lempparini tältä albumita ja oikeastaan koko Steve ´n´ Seagullsin tuotannosta. Sweet Maria” on keinuttava biisi, joka välittää kesäillan tunnelman, ja tietenkin sen musiikkivideo on aivan parhautta. Tässä biisissä on kaikki kohdillaan!

Ihanan kesäfiilistelyn jälkeen tehdään välilasku covereiden pariin, kun kuullaan AC/DC:n ”Moneytalks” Steve ´n´ Seagullsin versiona. Aivan ihana haitarisoolo laittaa lanteet liikkeelle. Covereilla jatketaan, kun kuullaan turboversio The Knackin ”My Sharonasta”. Tämä vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisältävä coverveto tuo kyllä yhtyeelle propsit siitä, että sanoista saa selvää, vaikka vaihde onkin suurimmalla mahdollisella.

Lopulta tehdään paluu Steve ´n´ Seagullsin omaan tuotantoon, kun vuorossa on Lion Tamer”. Tämän kappaleen alusta tulee mieleen Genesiksen ”I Can´t Dance”, mutta intron jälkeen se saa oman muotonsa ja muuttuu varsin meneväksi ralliksi. Raidalla kahdeksan on puolestaan veto, jota olenkin jo oikeastaan odottanut tältä yhtyeeltä: cover-versio Deep Purplen ”Perfect Strangersista”. Tämän kappaleen voisi todella helposti pilata, muttta mielestäni Steve ´n´Seagulls suoriutuu tästä erinomaisesti ja onnistuu pitämään alkuperäisen version mystisyyden hengissä. Tämän jälkeen kuullaan ”Reckless Wrecking Ball”, joka tarjoaa hieman Lynyrd Skynyrdin ”Free Bird” -viboja.

Tältä albumilta löytyy vielä yksi cover, ja se on Kansasin ”Carry on Wayward Son”. Nolona on pakko myöntää, etten ihan tunnistanut kuin vasta kertsin kohdalla, mikä biisi on kyseessä, ja silloinkin piti vielä googlata, että kuka onkaan kappaleen alkuperäinen esittäjä. Myös tämän coverin kohdalla Steve ´n´ Seagulls onnistuu tuomaan biisin ytimen loistavasti esiin. Illan viimeisenä hitaana kuullaan vielä ”Piece of Your Heart”, joka on myös Steve ´n´ Seagullsin omaa käsialaa. Voi mikä ihana tapa päättää ”Another Miracle”, ja kylmät väreet ovat taattuja.

Steve ´n´ Seagullsin ”Another Miracle” on varsin viihdyttävä paketti. Kuitenkaan ihan ”Grainsvillen” tasolle se ei yllä, vaikkakin todella läheltä liippaa. Coverit on jälleen tehty tyylikkäästi alkuperäistä versiota kunnioittaen, ja yhtye onnistuu tuomaan kappaleiden parhaimmat puolet esiin. Suuren suuri plussa rapsahtaa myös siitä, että ovat ottaneet tälle albumille vielä enemmän omaa materiaalia mukaan ja sen myötä todistavat, etteivät ole vain se hassun hauska poppoo, joka vetää ladossa AC/DC-covereita. Luulisi, että viimeistään neljännen albumin kohdalla tämä kantriviba alkaisi kyllästyttää, mutta ei pidä paikkansa! Steve ´n´ Seagulls onnistuu yllättämään kuuntelijansa ja pitämään soundinsa tuoreena ja raikkaana. Erittäin vahva suositus synkän marraskuun keskelle!

8½ / 10

Kappalelista:
1. Master of Puppets
2. Joe´s Little Baby
3. Uprising
4. Sweet Maria
5. Moneytalks
6. My Sharona
7. Lion Tamer
8. Perfect Strangers
9. Reckless Wrecking Ball
10. Carry on Wayward Son
11. Piece of Your Heart

Steve ´n´ Seagullsin kotisivut
Steve ´n´ Seagulls Facebookissa

 

 

Kirjoittanut: Tia Salmela