Piristystä pimeyden keskelle – arviossa Twilight Forcen uutuusalbumi “At the Heart of Wintervale”

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 22.1.2023

Twilight Force jatkaa hyväntuulisen voimametallin veivaamista neljännellä studiokiekollaan “At the Heart of Wintervale”. Heti kättelyssä huomio kiinnittyy albumin nimeen. Tiedä sitten, onko levyn nimi tarkoituksellinen silmänisku Immortalin “At the Heart of Winter” -kiekon suuntaan, mutta jostain syystä veikeältä tunnustava nimipolitiikka asettaa odotukset oikealle taajuudelle. Kujeilevalle mielenlaadulle on nimittäin paikkansa, sillä Twilight Forcea ei kannata kuunnella turhan vakavalla naamalla. Yhtyeen menevä sinfoninen power metal kun pitää sisällään piristävää aurinkoisuutta, korkealta ja kovaa lähtevää kiihdyttelyä sekä mielikuvituksellisia fantasiamaailmoja, jotka saattavat aiheuttaa tosikoille näppylöitä. Voimametallin tulee olla hauskaa, ja sen on Twilight Force sisäistänyt.

Yhtyeen neljäs studiokiekko on siis puitteiltaan juuri sitä, mitä voimametallin olettaakin olevan – kuulijasta riippuen se on joko hyvä tai huono asia. Paketti on kasattu vahvasti niin tuotannollisesti kuin soitonkin puolesta, voimametallin perustemppuja noudatetaan hyvän maun rajoissa. Puitteet ovat kohdillaan. Myös laadullisesti “At the Heart of Wintervale” on pätevää kamaa, vaikka kokonaisuudesta löytyvätkin omat ongelmansa. Timanttisia vetoja on useita, varsinkin kiekon käynnistävä biisikolmikko tykittelee niin pirteästi ja melodiarikkaasti, että hymy nousee pakostakin huulille. Myös videomuotoon päätynyt ”Sunlight Knight” tekee nopeasti vaikutuksen. Harmittavasti koko kiekkoa ei liihoteta samanlaisessa nousukiidossa, sillä huippukiskaisujen lisäksi albumi kaipaisi muutaman täysosuman lisää. Ei materiaalissa kokonaisuudessaan suurempaa vikaa ole, mutta sävellysten kultasuoneen soisi sohaistavan useammankin kerran. Ongelmat ovat erinäisiä rosoja siellä täällä: kappaleissa voisi olla enemmänkin eeppisyyttä, melodiakoukkuja kannattaisi teroittaa entisestään, ja touhuun toivoisi paikoitellen lisää intensiteettiä. Erityisen selkeästi ongelmat näkyvät yli 10-minuuttisissa vedoissa, jotka eivät saavuta niitä korkeuksia, joita pitkät kappalekestot antavat odottaa.

“At the Heart of Wintervale” on pätevä voimametallikiekko, vaikka materiaali jättääkin aavistuksen nälkäiseksi. Twilight Forcen uuden albumin kuuntelee mielellään lävitse, ja kiekko saa hyvälle tuulelle, mutta mikään ei pakota palaamaan sen äärelle toistuvasti. Siltikin alkuvuoden synkkyyteen ja kylmyyteen tämänlainen hyväntuulen purkaus on enemmän kuin kohdillaan. Jos pimeyden keskellä on tarvetta piristykselle, tarjoaa Twilight Forcen uutuusalbumi pätevän vaihtoehdon kirkasvalolampun äärellä istumiselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat