Kuva: Rami Marjamäki

Piritta Lumoukselta suomenkielinen soololevy heinäkuussa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.6.2024

”Pakanagospel” on rock/metal -yhtye Manzanasta tunnetun Piritta Lumouksen suomenkielinen
soololevy.

“Olen kirjoittanut lauluja englanniksi 20 vuotta, kiertänyt vuosikausia Xena-asussa maailmalla, esiintynyt teattereissa ja cover-yhyeissä. Manzanan jäätyä tauolle halusin tehdä jotain aivan muuta: palata juurille, eli suomenkieliseen tarinankerrontaan”, kertoo myös kirjailijana ja kirjallisuudenopettajana toiminut Lumous.

”Pakanagospel” on konseptilevy, joka koostuu yhdeksän eri naisen tarinoista. Naisia yhdistää se, että heidän elämänsä ei ole mennyt ns. putkeen. “Halusin tälle levylle kirjoittaa muista ihmisistä, en itsestäni”, kertoo Piritta Lumous. “Henkilöhahmoilla on löyhät esikuvat ystäväpiirissäni, mutta ne ovat kuitenkin turvallisen fiktiivisiä tulkita ihan niin kuin tykkää”, Lumous nauraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ensimmäinen single ”Kaunis Anniina soittaa” ilmestyy 1.7.2024. Samana päivänä ilmestyy kappaleeseen myös musiikkivideo.

Kappaleella soittavat Pirkka Isotalo (basso), Okke Komulainen(piano, koskettimet), Jaakko Luoma (kitarat), Sami Osala (rummut) sekä Julia Luoma (taustalaulut).

Kaikki levyn kappaleet ovat Piritta Lumouksen sävellyksiä ja sanoituksia. Sovituksista ja studiotuotannosta vastaa Pirkka Isotalo. Masterointi Jarno Alho.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Levy julkaistaan helmikuussa 2025.