Pirteän rockin ja funkin hybridi hyökkää nimensä mukaisesti – arviossa Tomi Salesvuo East Funk Attack -yhtyeen kolmas albumi ”Nothing’s Enough”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 12.2.2021

Hävyttömän tarttuvaa ja mukavaa kuunneltavaa. Nämä adjektiivit juolahtavat ensimmäisenä mieleen Tomi Salesvuo East Funk Attack -yhtyeen ”Nothing’s Enough” -albumista. Funkia, rockia ja popia yhdistelevä TSEFA julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa 19. helmikuuta, ja luvassa on runsaasti rytmikkäitä sävellyksiä, jotka saavat unohtamaan paukkupakkaset.

Vuonna 2013 rumpali Tomi Salesvuon perustama TSEFA on julkaissut tähän päivään mennessä kaksi pitkäsoittoa ja yhden EP:n. Yhtyeen omien sanojen mukaan uuden albumin suunta on aiempaa melodisempi ja väkevämpi, eikä sitä tarvitse lainkaan epäillä kolmatta täyspitkää kuunnellessa. Kuusihenkisen kokoonpanon soundi on pirteitä melodioita pursuava, josta ei puutu groovia eikä menoa. Kiitos tästä kuuluu monipuoliselle ja laajalle instrumenttien kirjolle.

Perinteisten rock-yhtyeen soittimien lisäksi TSEFA:n rivistöstä löytyvät saksofoni ja huilu Ukko Heinosen käsittelyssä sekä kosketinsoittimet, joista vastaa Ilmari Aitoaho. Näiden instrumenttien turvin moni kappale saa omaleimaisen piirteen, ja sävellykset lähtevät suoranaisesti lentoon. TSEFA:n persoonallinen soundi ei ole kuitenkaan ainut seikka, joka kaappaa huomion. Myös vokalisti Taru Ratilainen loistaa kauniin, pehmeän ja sielukkaan äänensä ansiosta, joka pääsee erityisen hyvin oikeuksiinsa kappaleissa ”Nothing’s Enough”, ”Knock Me Down” ja ”Queen”.

Oman miehistön lisäksi ”Nothing’s Enough” -albumilla kuullaan myös vierailevia muusikoita. Verneri Pohjola vierailee trumpettinsa kanssa nimikkokappaleella, ja ”Drummer’s Life” -kappaleella kuullaan peräti kahta eri rumpalia ja yhtä perkussioiden soittajaa. Silti suurimman vierailijakaartin sisältää mahtipontisen melankolinen ”Queen”, jolla kuullaan jousikvartetti. Vierailevat muusikot eivät ole vain nimellinen seikka kappaleilla, vaan he antavat tärkeän lisäpanoksensa. Erityisesti jousikvartetin osa on hyvin merkittävä ”Queen”-kappaleella, ja ilman sitä kappale olisi väistämättä pelkistetympi.

”Nothing’s Enough” on lämminhenkinen, leikittelevä ja luova kokonaisuus, josta ei puutu inspiraatiota. Albumilta löytyy kappaleita moneen mielentilaan, mutta niitä kaikkia yhdistävät luontevuus ja jämäkkä ammattitaitoisuus. Siirtymät melankolisesta balladista aina riehakkaaseen progeilotteluun ovat luontevia, eikä levyä kuunnellessa malta olla paikallaan. TSEFA:n kolmas albumi on onnistunut, joka saa mielen heräämään horroksesta ja katseen hapuilemaan kesää kohti.

9/10

Kappalelista:

  1. Do This
  2. Help Me
  3. I Feel Surreal
  4. Nothing’s Enough
  5. Why Don’t You Do It
  6. Wasted
  7. Knock Me Down
  8. Queen
  9. Drummer’s Life

Tomi Salesvuo East Funk Attack Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat