Pitkän linjan hybrid metal-yhtye Keoma on julkaissut ensimmäisen singlen tulevalta levyltä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.4.2024

Vuonna 2008 perustettu hybrid metal -yhtye Keoma on palannut julkaisukannalle ja julkaissut uuden ”Contact”-nimeä kantavan singlen. Singlessä yhdistyy hienosti lähes iloinen melodia sekä se äkkiväärä polku, jota yhtye on kulkenut koko sen toiminnassa olon ajan – uniikkia, omanlaista tyyliä genrerajoja rikkoen.

”Biisin juuret ovat vahvasti 2010-luvun puolella, jolloin tätä alettiin työstämään, muttei koskaan saatu valmiiksi. Kävimme taannoin yhdessä demoja läpi ja tämän biisin demo herätti uudelleen mielenkiintomme. Pokkasin myös heti idean siitä, että biisi voisi kertoa nykypäivän ongelmasta: Vaikka teknologia mahdollistaa helpommin yhteydenpidon kahden ihmisen välillä, tuntuu yhteydenotto silti usein vaikeammalta, kuin silloin kun soiteltiin vielä lankapuhelimella kavereille ’tuutko ulos’ -tyyppisesti”, yhtyeen laulusta ja lyriikasta vastaava Jasse Jatala kuvailee.

Keoma on työstänyt kovaa vauhtia kolmatta levyään, joka on myös merkkipaalu alkuperäislaulaja Jasse Jatalan paluusta yhtyeen rivistöön. Levy julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Seuraamalla bändin sosiaalisen median tilejä pysyt mukana matkassa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”2019 lähdin bändistä monien eri sattumusten johdosta, hetkeä myöhemmin tajusin, että olin tehnyt yhden elämäni suurimmista virheistä. Bändi oli antanut minulle niin paljon kaikki ne vuodet ja ystävyytemme kylmeni. 2022 sain soiton parhaalta ystävältäni, bändin rumpalilta, voisinko tulla takaisin ja jatkettaisiin puhtaalta pöydältä? Kohtalo oli ottanut ohjat ja sanoin välittömästi KYLLÄ. Nyt kun katsoo taakseen, voi todeta, että aika myös puhdisti ilmaa ja olemme yhtenäisempi bändi kuin koskaan – Sen todella tuntee ja kuulee myös tulevalta levyltämme, jolta ei puutu hittikertosäkeitä, raskaita aiheita elämästä, koukeroisia riffejä ja hypnoottisesti mukaansatempaavaa fiilistä.” Jatala summaa.

Keoma on:
Jasse Jatala – Laulu & lyriikat
Jaakko Saloranta – Basso & taustalaulu
Eero Saikku – Kitara & taustalaulu
Jaakko Stenius – Kitara
Sampo Vesa – Koskettimet
Sami Lönnberg – Rummut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat