(c) Perttu Saksa

PK Keräsen toinen single ”Bad Dreams” rämistelee mielenrauhan rikki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.1.2020
(c) Perttu Saksa

Menestysyhtye 22-Pistepirkon laulaja-kitaristina tunnetun PK Keräsen sooloalbumi ”Serobi Songs” julkaistaan 31.1. Nyt julkaistu toinen single ”Bad Dreams” esittelee tulevan levyn rosoisempaa soundimaailmaa. Ovelin kitarariffein rämistelevä biisi kasvaa hetkessä mahtipontiseksi ja kolistelee mielenrauhaa.

– Huvitti tehdä kipale, jossa olisi päheä kitarariffi, joka vuorottelisi laulun kanssa ja mukana olisi yksinkertainen jump-jump-stomp-beat sekoitettuna rumpukoneen soittamaan rytmikuvioon. Laulun tarinassa tyyppiä alkaa raskaasti pännimään ja mielenrauhaa häiritsemään, kun hän luulee, että hänen puhelintaan kuunnellaan ja tieskaria vaklataan. Ja muutenki on hankalaa löytää paikkaa, missä vois olla ihan rauhassa”, kertoo PK Keränen singlen taustaa.

Tulevalla levyllään Keränen operoi duona omaleimaisen jazzmuusikko Valtteri Pöyhösen kanssa. Dalindéo– ja Ricky-Tick Big Band –yhtyeiden nokkamiehenä tunnettu Pöyhönen täydentää nerokkaasti Keräsen rämisevää kitarointia sekä vangitsevista melodioista pauhaaviin riffeihin räjähtäviä kappaleita. Nelivuotiseen albumiprosessiin on mahtunut erilaisia vaiheita, ja levyä on tehty sekä Ruotsissa tunnetun tuottaja-äänittäjä Tobias Fröbergin johdolla että myös Suomessa tuottaja Johnny Lee Michaelsin toimesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Monivaiheisen prosessin aikana levystä hioutui eheä kokonaisuus ja ”Serobi Songs” on herättänyt paljon kiinnostusta jo ennen julkaisua. Ensimmäinen single ”Let Go” lähti heti radiosoittoon, ja tulevan levyn kappaleita kuullaan myös tankalais-norjalaisessa draamasarjassa Mellom Oss (Between Us), josta povataan kansainvälistä tv-menestystä. Uusi singlebiisi ”Bad Dreams” soi myös sarjan trailerissa: https://vimeo.com/user80568819/review/362540619/520d5b6e6c

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat