Planet Casen uusi single laskeutuu yllemme syysmyrskyn tavoin

Syysmyrsky laskeutui yllemme perjantaina 24. syyskuuta, ja se pudotti viimeisetkin kesäjäätelöt kädestä suoraan asfalttiin aiheuttaen mielentilan epävakautta ja vitutusta. Viisihenkinen alt-rock/-pop -bändi Planet Case julkaisi nyt singlen ”None!”.

None!’ on omalaatuinen yhdistelmä äärimmäistä turhautuneisuutta ja toiveikasta hyväntuulisuutta. Kappaleen sanoitukset ja räjähdysaltis tunnelma eskaloituvat spontaanilla tavalla täydelliseksi musiikin syysmyrskyksi. Mielentilan ailahtelevuus, eloisa atmosfääri sekä niiden välinen ristiriita ilmentää osuvasti epätoivoista tragikoomisuutta.

Biisin tarina sai alkunsa maksamatta jääneestä MobilePay-pyynnöstä. ”Olin unohtanut olevani velkaa kaverille, joka normaalin muistutuksen sijaan päätti yhtäkkiä tehdä asiasta pilkkaa yhteisten kavereidemme kesken. Mikroni kilahti täysin, koska velka oli pieni, enkä syystä tai toisesta ollut huomannut alkuperäistä maksupyyntöä. Onneksi kaikki vittuilu tapahtui ryhmächatissa ja sain purkaa pahimmat aggressiot yksikseni pianolle”, Aapo kuvaa biisin syntyhetkiä.

Planet Case jatkaa ”None!”-singlellään sitä mihin edellisillä julkaisuillaan jäivät. Bändi on tuottanut, äänittänyt ja masteroinut kappaleensa itse. ”Parasta musiikin tuottamisessa itse on ollut kappaleeseen syntynyt syvempi henkilökohtaisuuden tunne ja yhteys. Toisaalta prosessi on myös vaatinut ihan älyttömän paljon työtä.”

None!” on ensimmäinen singlelohkaisu Planet Casen seuraavalta EP:ltä ”G”, joka julkaistaan joulukuussa 2021.

Musiikillisesti Imagine Dragonsin ja The 1975:in välimaastoon sijoittuvaa Planet Casea on kuultu niin suomalaisilla kuin saksalaisillakin radiokanavilla. Bändi on toiminut lämmittelijänä Sunrise Avenuen stadionkeikalla sekä esiintynyt muun muassa Provinssissa sekä showcase-festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.