Planistry julkaisi uuden singlen ja videon tulevalta albumiltaan – katso ”Man on the Moon”

Planistry, kuva: Mirella Penttilä

Moni ei voinut olla huomaamatta musiikkivideotaan kuvanneen Planistryn toimia viime kesän loppupuolella Lappeenrannassa. Kahden päivän tiukkaan aikataulutetun viikonlopun aikana videota tehtiin useissa Lappeenrannan tunnetuista paikoista, kuten sammonlahti, pusupuisto, linnoitus, vallit ja halkosaari. Itä-Suomessa jo ihmisille tutuksi tulleen bändin toiminta herätti myös paikallisten kulttuuritoimittajien mielenkiinnon.

”Ihmiset halusivat ottaa valokuvia ja seurasivat mielenkiinnolla vierestä toilailuamme. Olimme positiivisesti yllättyneitä, kuinka asiallista palautetta ihmisiltä saimme. Teimme valmisteluja ja kuvasimme ottoja koko viikonlopun, herättäen ilmeisen paljon huomiota, kun viimeisen sunnuntain slotin kohdalla Etelä-Saimaan toimittajat tulivat jututtamaan.”

Planistry tekee suunnitelmiaan pitkällä tähtäimellä. Videon valmiiksi saattamisen annettiin odottaa seuraavaan kesään. Sillä välin he äänittivät loput uudesta albumistaan ja julkaisivat kaksi singleä. Mikäpä olisikaan parempi julkaisuajankohta musavideolle, joka pitää sisällään vettä, tulta ja kesäistä ”löträystä” Lappeenrannan maisemissa kuin juhannus. Avaatko Tarmo hieman kappaleen ja videon sisältöä?

”Kirjoitin osan tekstistä jo ennen ensimmäistä levyä. Se on itse asiassa ensimmäinen Planistry-lyriikkani, mutta biisimuotoon se rakentui vasta ekan levyn valmistuttua. Teksti kumpuaa oman mieleni syövereistä ja lyhyesti sanottuna sen viesti lienee ”on taottava kun rauta on kuuma”, mutta liian syvälle asioihin uppoutumisella voi olla seurauksensa. Biisillä on myös yhteys erääseen vuoden 1902 mykkäelokuvaan, joka on merkittävä osa elokuvahistoriaa. Lainaus on kunnianosoitusta taiteelle. Shock rockin ystävät taas tietävät, kenen vastikään Suomessakin vierailleen herran tuotantoa biisin alkulausahduksissa kumarrellaan.”

Planistryn uuden albumin on kaavailtu tulevan ulos vuoden loppuun mennessä. Bändi kertoo julkaisevansa sitä ennen ainakin livevideoita ja toivoo löytävänsä albumille jakelusopimuksen.

Planistry on:

JP Suomalainen (laulu), Anssi Lohko (basso), Juho Krouvi (rummut), Lauri Mustamaa (kitara), Tarmo Tikkinen (lead kitara/taustalaulut)

Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut sekä videon käsikirjoittanut/ohjannut/tuottanut Tarmo Tikkinen. Kappaleen on miksannut ja masteroinut sekä videon editoinut/apulaistuottanut Onni Lappalainen.

Planistry Facebookissa

 

Kommentoi julkaisua