Plans – Abroad

Plans on helsinkiläinen bändi, joka aloitti uransa yhden miehen akustisena projektina. Bändin debyytti ”Abroad” esitteleekin varsin erikoisen kuuloisen bändin.

Plans sekoittaa musiikkiinsa folkia ja alternative rockia saaden aikaan varsin omaperäisen kuuloisia biisejä. Vahvasti kitaravetoisissa biiseissä on reippaasti tunnetta mukana ja soittajien soittotaidot ovat selkeästi esillä. Kitarointi vaihtuu komeasta riffitelystä nopeasti yksinkertaisempaan tulkintaan ja silloin vokalisti pääsee esittelemään taitojaan. Kaverilla onkin varsin monipuolinen ja persoonallinen ääni, joka sopii bändin musiikkiin todella hyvin.

Soundimaailmasta tulee mieleen ”unimaisuus”, sillä ne ovat todella pehmeät ja tunnelmalliset. Kitarat kuuluvat selkeästi ja taustoilla on mukavia huminoita. Jotenkin itselleni tuli mieleen, että ”Abroad” mini-CD:n biisit voisivat olla jonkun pelin tai elokuvan taustamusiikkina – mukavan simppeliä, mutta silti taidokasta.

Varsin persoonallisen kuuloinen Plans on ja siitä isot plussat. En myöskään pysty sanomaan miltä toiselta bändilta Plans kuulostaa, josta voi myös heittää isot plussat. Tuskin tällaistä rauhallista tunnelmointia jaksaisi levyllistä kuunnella, mutta kolmen biisin paukkuna bändi toimii yllättävän hyvin.

8/10

Kappalelista:

01. Rainbow
02. Abroad
03. No One

http://plansband.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: