Poets of the Fall – historiankirjat uusiksi

potf03Olisihan sitä voinut syyskuun viimeisen päivän aloittaa reippaasti huonomminkin, kuin laahautumalla Helsingin jäähallille muutaman tuhannen muun ihmisen kanssa ihmettelemään Poets of the Fallin uusimman levyn, ”Clearviewn”, julkaisukeikkaa, joka samalla oli startti ”Clearview” -kiertueelle, mikä käsittää Suomen lisäksi muun muassa Ukrainan, Valko-Venäjän, Venäjän sekä Saksan. Keikalle matkatessa fiilis oli vähän sellainen, että on viikon viides maanantai ja asiaa ei parantanut POTF:n lämppäribändi, Soft Engine, joka oli yksinkertaisesti valitettavan huono. Lämppärin reuhatessa lavalla piristi mieltä kuitenkin se, että kohta ne lopettavat ja olen keikalla, joka on historiallinen; tietääkseni kukaan muu suomalainen bändi ei ole pitänyt levynjulkaisukeikkaansa Helsingin, tai minkään muunkaan kaupungin jäähallilla.

potf05Kellon napsahtaessa iltayhdeksään, Poets Of The Fall aloitti keikkansa, prikulleen aikataulussa, kuten oli oletettavissakin. Siinäpä sitten viimeistään neljännen biisin aikana, joka oli muutaman vuoden takainen hittiviisu ”Dreaming Wide Awake”, viikon viides maanantai kääntyikin ratkiriemukkaaksi sunnuntaiksi. Jo ensimmäisen biisin aikana kiinnitin huomiota visuaaliseen ilmeeseen ja etenkin siihen, että lavan takavalot olivat aseteltu sydämen muotoon (ilman kärkeä tosin), liekö tahattomasti, mutta kuitenkin.

Ppotf02oets Of The Fall ehti noin tunnin ja vartin (ilman encorea) mittaisen keikkansa aikana soittamaan hyvinkin paljon vanhoja hittejään, kuten esimerkiksi ”Locking Up The Sun” ja iki-ihanan ”Carnival of Rust”, sekä luonnollisesti biisejä uusimmalta ”Clearview” -albumiltaan. Vokalisti Marko Saareston mukaan bändillä oli aikomus soittaa keikan aikana uusimman levyn a-puoli kokonaisuudessaan, mitä se ikinä tänä päivänä tarkoittaakaan.

Ja sitten ihan yhtäkkiä se on loppu! Yääääääääää, ei vielä, jatkakaa pliis…. Ja tokihan POTF:n settiin kuului onneksi kolmen biisin mittainen encore, jonka ensimmäinen biisi oli hieman yllättäen ”War”. Toinen yllätys keikan aikana oli se, että edelliseltä levyltä, ”Jealous Godilta” ei soitettu kuin yksi biisi. Itse odotin sen lisäksi edes ”Choise Millionairea”, joka on oma suosikkini tuolta levyltä. Tämä pisti vähän mieltä matalaksi, mutta aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Kaiken kaikkiaan POTF:n keikka oli kuitenkin helvetin hyvä sekä musiikillisesti että visuaalisesti. Pitkin poikin keikkaa pisti välillä ihmetyttämään, että koska POTF:n keikat näyttävät parantuvan kerta kerralta, niin mitä on luvassa seuraavalla keikalla? Noh, se jää nähtäväksi.

potf01Illan setti näytti tältä:

 1. Drama for Life
 2. Daze
 3. The Child in Me
 4. Dreaming Wide Awake
 5. Diamonds for Tears
 6. The Game
 7. Stay
 8. Once Upon a Playground Rainy
 9. Sleep
 10. Someone Special
 11. Running Out of Time
 12. Locking Up the Sun
 13. Carnival of Rust

Encore:

 1. War
 2. Lift
 3. Children of the Sun

Raportti: Sarita Kotkavalkama
Livekuvat: Jani Kormu

Kommentoi julkaisua