Pohdiskelevaa groove metalia – arviossa Thornin ”Nothing But Stones”

 

Porvoolainen groove metal -yhtye julkaisi omakustanteisen EP:n ”Nothing But Stones”, joka on bändin toinen levyjulkaisu sitten ”Heaven Burnt Downin”, joka julkaistiin vuonna 2019. Voisi luulla yhtyeellä olevan takanaan enemmän kuin kolme vuotta yhteissoitantaa, sillä vaikka ”Nothing But Stonesilla” on selkeää kehitystä havaittavissa sekä soitossa että laulussa, on kyseessä arvostettava kokonaisuus, johon on helppo tykästyä.

Groove- ja thrash metalia yhdistelevä soitto on taidokasta sekä vaikuttavaa ja laulu miellyttää monipuolisuudellaan. Pohdiskelevista lyriikoista voi havaita metaforien sekaan kätkeytyvän tunteikkuuden, mikä tuo musiikkiin omanlaatuista herkkyyttä. Kappaleiden tyylissä on sopivasti vaihtelua ja ne luovat mielekkään jatkumon aloituskappale ”The Shadows Of The Pastin” ensimmäisistä riffeistä EP:n nimeä kantavan ja sen päättävän kappaleen viimesekunteihin asti.

Thornilla on vahvaa potentiaalia kehittää itseään entisestään ja edetä pitkälle metallimusiikin saralla. Maailmantilanteen normalisoiduttua yhtyettä tullaan toivon mukaan näkemään niin pienillä kuin suuremmillakin keikkalavoilla.

9½/10

Kappalelista:

  1. The Shadows Of The Past
  2. Chasing Ghosts
  3. Plastic Wings
  4. Nothing But Stones

Kommentoi julkaisua