Heilung

Pohjois-Euroopan historiasta ammentavan Heilungin albumeista uusintapainokset huhtikuussa

Kirjoittanut Teemu Esko - 10.3.2018
Heilung

Tanskalaisen, neofolkia soittavan Heilungin ”Ofnir”-debyyttialbumi ja ”Lifa”-livetallenne julkaistaan uudelleen Season Of Mistin kautta huhtikuun 20. päivä. Alunperin vuosina 2015 ja 2017 ilmestyneet julkaisut ovat nyt ennakkotilattavissa.

Heilung tarkoittaa saksaksi ”parannusta”, mikä onkin osuva kuvaus yhtyeen musiikista. Taianomaisen, ajoittain jopa sekasortoisen matkan odotetaan jättävän kuulijan levolliseen, täysin rentoon olotilaan. Voit tutustua Heilungin musiikkiin ”Krigsgaldr”-kappaleella, joka on peräisin ”Ofnir”-albumilta.

Viikinkiaikaa ja Pohjois-Euroopan rautakautta kanavoiva Heilung hyödyntää musiikissaan useita eri menetelmiä ja välineitä tavoittelemansa tunnelman saavuttamiseksi. Kappaleissa voi kuulla muun muassa muinaisten rumpujen soittoa sekä jälleenrakennetuilla miekoilla ja kilvillä, jopa ihmisen luilla, tuotettuja ääniä, mutta yhtye on tinkimätön myös lyriikoiden suhteen. Muinaisista esineistä kuten riimukivistä, amuleteista ja säilötyistä keihäänvarsista poimittujen tekstien lisäksi Heilungin sanoitukset sisältävät runoja, jotka joko kertovat historiallisista tapahtumista tai ovat tulkintoja ja käännöksiä muinaisista teksteistä.

Huhtikuussa yhtyeen debyytin tavoin uusintapainoksen saava ”Lifa” nauhoitettiin Hollannissa viime vuoden Castlefest-tapahtumassa. Keikka on katsottavissa Heilungin omalla YouTube-kanavalla ammattilaisten kuvaamana.

Heilung kiertää kesällä Euroopan festivaaleja ja onkin varmistunut esiintyjäksi Ranskan Hellfestiin, kotimaassaan Tanskassa järjestettävään Roskildeen, saksalaiseen Summer Breezeen sekä Romanian Dark Bombastic -festivaaliin. Alla keikkojen päivämäärät ja paikkakunnat:

23.6. Hellfest Open Air, Clisson, Ranska
5.7. Roskilde Festival, Roskilde, Tanska
16.8. Summer Breeze Open Air, Baijeri, Saksa
18.8. Dark Bombastic Evenng, Alba Iulia, Romania

Yhtyettä musiikkeineen on turha tarkastella nykyaikaisen politiikan ja uskonnon puitteissa, sillä Heilungin tavoitteena on luoda kuulijoilleen yhteys aikaan ennen kristinuskon ja modernien poliittisten aatteiden nousua.

Kokoonpano:

Kai Uwe Faust
Christopher Juul
Maria Franz

www.facebook.com/amplifiedhistory

https://www.facebook.com/seasonofmistofficial/