Pohjois-Karjalan parasta thrashia – Maniac Abductor ja Groke’s Clan La Barressa 1.4.

Maniac Abductor @ La Barre, kuvaaja: Nuutti Turkki

Tuska-Torstai-bändikilpailussa jatkoon päässeet Maniac Abductor ja Groke’s Clan ottivat veljellisesti mittaa toisistaan kotikentällä, tarkemmin sanottuna Joensuun Ravintola La Barressa, ennen astumistaan helsinkiläisen Bar Loosen yleisön eteen 13.4. Molemmat yhtyeet tunnetaan meillä päin äärimmäisen kovina livebändeinä, joten illasta sopi odottaa vauhdikasta ja viihdyttävää.

Maniac Abductor @ La Barre, kuvaaja: Nuutti Turkki

Joensuun kupeesta Kontiolahdelta ponnistava ja perinteikästä thrash metalia soittava Maniac Abductor sai kunnian avata illan. Bändi on viime aikoina valmistellut ahkerasti uutta materiaalia ja muun muassa kuvannut ensimmäisen musiikkivideonsa, joka näkee päivänvalon tulevien viikkojen kuluessa. Yleisö ahmi ilolla niin uudet kuin vanhemmatkin kappaleet, ja pitti pyöri lavan edustalla setin ensimmäisestä biisistä alkaen. Vuonna 2013 perustetun bändin uraa ja keikkoja alusta asti seuranneena voin hyvillä mielin sanoa, että kehitystä on tapahtunut näinkin lyhyessä ajassa paljon, ja kaikki on valmista seuraavan askeleen ottamista varten. Tälläkin keikalla vilpitön soittamisen ja esiintymisen ilo paistoi jokaisen bändin jäsenen kasvoilta, eikä tämä hyvä fiilis voi olla tarttumatta myös yleisöön. Osansa on tietysti myös sangen toimivilla biiseillä, joista ei koukkuja puutu. Maniac Abductorin osuus päättyi näyttävästi pittiporukan wall of deathiin ja Slayerin ”Black Magic” -coveriin.

Groke’s Clan @ La Barre, kuvaaja: Nuutti Turkki

Jo yli vuosikymmenen kasassa ollut Lieksan ylpeys Groke’s Clan teki tänä iltana paluun yhdeksän kuukauden mittaiselta keikkatauolta, jonka aikana yhtye on pyrkinyt uudistamaan ilmettään. Uutta musiikkia on myös tehty, ja keikka koostuikin tulevan albumin soittamisesta kokonaan, minkä lisäksi lopuksi kuultiin myös muutama ennestään tuttu ralli. Huomasin suuni sulavan tyytyväiseen hymyyn uutta materiaalia kuunnellessa, koska bändi tuntuu vihdoin löytäneen tekemiselleen punaisen langan ja jämäkämmän linjan. Biisit groovaavat ja runttaavat juuri oikeista paikoista! Minulle on edelleen mysteeri, mitä genreä tämä bändi oikeastaan edustaa, mutta viis siitä, koska sieltä ja täältä vaikutteita ottava kokonaisuus toimii niin pirun hyvin. Jo Maniac Abductorin aikana La Barren tunnelma oli korkealla, mutta lieksalaisihme onnistui puristamaan vielä lisää tehoja ja kierroksia irti niin yleisöstä kuin itsestäänkin. Vokalisti Janne Könttää täytyy erityisesti kehua, koska hän näyttää vihdoin löytäneen aidon rentouden lavatekemiseen ja -olemiseen. Keikkatauko ja asioiden tuumailu on selvästi tehnyt hyvää koko bändille.

Groke’s Clan @ La Barre, kuvaaja: Nuutti Turkki

Näissä kahdessa mahtavassa keikassa olisi ollut jo aivan riittävästi nannaa yhdelle illalle, mutta kaiken kruunuksi julkistettiin vielä, että Maniac Abductor ja Groke’s Clan lähtevät syksyllä yhdessä kymmenen keikan mittaiselle Euroopan-kiertueelle. Nämä kaksi Pohjois-Karjalan ehdottomasti potentiaalisimpiin metallibändeihin kuuluvaa poppoota ovat varmasti valmiita koitokseen, vaikka bändeinä ovatkin eri vaiheissa uriaan. Toivotan joka tapauksessa vilpittömästi onnea matkaan niin Tuska-Torstai-kilpailun jatkoon kuin tulevalle kiertueellekin. Näyttäkää niille!

Maniac Abductor Bandcampissa
Groke’s Clan Soundcloudissa

Raportti: Anna-Leena Harinen

Kuvat: Nuutti Turkki

Kommentit